bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,976.87 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,036.71 1.75%
bnb
BNB (BNB) $ 595.24 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 154.01 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516566 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464973 2.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151959 4.17%

Infura’da Yaşanan Çökme Sonrası MetaMask’tan Açıklama

Infurada Yaşanan Çökme Sonrasi MetaMasktan Açiklama

Özellikle NFT‘lerin popülerleşmesi ile birlikte popüler sıcak cüzdan MetaMask oldukça büyük müşteri kitlelerine ulaşmayı başardı. Ancak MetaMask, her zaman kusursuz çalışamayabiliyor. Öyle ki kısa bir süre önce ConsenSys tarafından geliştirilen kritik Ethereum servis sağlayıcısı Infura, başka bir kesinti yaşadı.

Infura Çöktü, MetaMask’tan Açıklama Geldi

Ethereum, Dapps, NFT ticareti ve DeFi için lider platform olsa da, merkeziyetsiz ekosistem hala büyük ölçüde bazı ortak altyapılara dayanıyor.

Bu nedenle Infura gibi bir hizmet çöktüğünde, etki oldukça belirgin olabiliyor ve Ethereum uygulamalarının ve hizmetlerinin çoğunda aksamaya neden olabiliyor. Kısa bir süre önce de benzer bir olay meydana gelmişti. Twitter üzerinden açıklama yapan MetaMask, kullanıcıların sorunlarla karşılaştıklarında başka bir Node’a geçmelerini tavsiye etti.

Ethereum kullanıcıları ilk olarak Cuma öğleden sonra Web3 uygulamalarına erişimle ilgili sorunlar bildirdi. Infura, ekibinin “olayları çözmek için her şey hazır” olduğunu söyledii Infura’dan yararlanan ConsenSys tarafından oluşturulmuş Web3 cüzdanı MetaMask da sorunu kabul etti ve kullanıcılara yönlendirmelerde bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala