bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,903.12 6.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.47 8.84%
bnb
BNB (BNB) $ 509.84 10.54%
solana
Solana (SOL) $ 177.29 12.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585067 4.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.60557 10.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127942 13.18%

Paylaş

İlk Blokzincir FPS Oyunu Geliyor! Consensus 2022

9 Haziran günü başlayan Consensus 2022, boyunca birçok önemli konu ve konuşmacı sahneye çıktı. Aradan geçen 3 verimli günün ardından ise 12 Haziran’da etkinlik kapılarını kapattı. Biz de sektörün önemli isimleri ile röportaj yapma fırsatı da yakaladık. Bu isimlerden ilki Shrapnel blokzincir oyununun stüdyo lideri Don Norbury oldu.

Don Nurbury ile İlk Blokzincir FPS Oyunu Hakkında Konuşuldu

Consensus 2022’de Shrapnel blokzincir oyununun stüdyo lideri Don Nurbury ile özel röportajımızda oyuna dair detayları, ekibin vizyonunu, oyna kazan oyunlarını ve topluluğa nasıl dahil olunabileceğini konuştuk.

Don Nurbury, gene anlamda Consensus 2022 hakkında bir değerlendirme istediğimizde şu şekilde yanıt verdi:

Consensus katılımcıları için biz, oyuncuların kendi markalarını oluşturabilecekleri, topluluğa katkıda bulunabilecekleri, haritalar kurabilecekleri ve platforma katıldıkları için ödüllendirildikler. İlk FPS tabanlı blockchain oyunuyuz. Tüm bunları Blockchain dünyasına ve oyuncuları da kripto alanına getiriyoruz.

Blockchain tabanlı oyunlar yapmasındaki hedef nedir? Sorumuza ise Nurbury şu şekilde değerlendirmede bulundu:

Evet, dayanaklarımızdan biri, metaverse’ün kendisi değil de metaverse’ün bir parçası olmamız ve topluluk ve taşınabilirliğe çok güçlü bir inancımız var. Blockchain’in bunun temel yapı taşları olduğuna inanıyoruz. Aksi halde sadece geleneksel bir cüzdan uygulaması yapmış oluruz.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında amatör olarak tiyatro ve resim ile ilgilenen Sena, haberciliğe olan ilgisini bu döneminde keşfetti ardından gazetecilik bölümünü seçmeye karar verdi. Şu anda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Nur Sena, aynı zamanda Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu. Eğitimine halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile devam ediyor. Gazeteciliğin temel ilkelerini benimsemiş ve haberciliğin etik değerleri çerçevesinde haber yazmaya dikkat etmektedir. Üniversite döneminde gazetecilik mesleğini sahada öğrenmenin gücüne inanan Sena, TRT Haber ve Ege Ajans’ta muhabir olarak çalıştı. Üniversite eğitimi süresinde çeşitli medya sektörlerinde uzun dönemli stajyer olarak yer aldı. Stajyer olarak çalıştığı yerlerden bazıları Turkish British Magazine ve Ege Haber. Bu kurumlarda web editörü olarak çalışmalarına devam etti. Nur Sena son zamanlarda hızla gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte adını günlük hayatta çokça duyduğumuz kripto varlıklar ile yakından ilgileniyor. Dijitalleşen dünya ile birlite kripto varlık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve aynı zamanda kripto varlık ekosistemini güncel olarak takip ediyor. Dijital kanallar, teknolojik gelişmeler ve güncel olarak sosyal medyadaki gelişmeler üzerine okuma yapmaktadır. Ana akım medya ile de ilgilenen Sena, ekonomik gelişmelerin anlık takibini gerçekleştiriyor. Habercilik pratikleriyle birlikte kripto varlıklar üzerine detaylı ve geniş çaplı birçok araştırma ve okuma yapıyor. İletişim alanındaki deneyimlerini, gelişen medya sektörüne uyum sağlayacak şekilde geliştiremeye devam eden Nur Sena şu anda Türkiye’nin uzman kadrolu haber platformu olan BTCHaber TV’de içerik editörlüğü yapıyor. BTCHaber TV’de yayımlanan Kripto Bülten, kriptografik ve BTCafe programlarının içeriği ile ilgilenen Sena, her haftada yayımlanan bu 3 programın bültenlerini BTCHaber.com haber sitesine girişini sağlıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala