bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

İki Tarafın da Destekçileri Artıyor: SEC de Bir Destekçi Kazandı

Iki Tarafinda Destekcileri Artiyor SEC de Bir Destekci Kazandi

Ripple ve SEC arasındaki yılan hikayesi sürmeye devam ediyor. Bir süredir arkasına birçok destekçi almayı başaran Ripple, davada bir adım öne çıkmış gibi gözüküyor. Ancak SEC de destekçi toplamaya devam ediyor. Öyle ki Yeni Spor Ekonomisi Enstitüsü (NSEI), SEC’i Ripple aleyhindeki davasında desteklemek için mahkemeye bir amicus brifingi sundu.

Iki Tarafinda Destekcileri Artiyor SEC de Bir Destekci Kazandi 1

Ripple ile Olan Davasında SEC de Bir Destekçi Kazandı

SEC‘in Ripple ile arasındaki dava artık hem yatırımcıları hem de tarafları sıkmış durumda. İki taraf da deyim yerindeyse inat ederken, davaya katılan isimlerin sayısı günden güne artıyor. Doğal olarak bu durum davanın daha da uzamasına ve karmaşıklaşmasına neden oluyor. Son olarak davaya amicus brifingi başvurusu ile katılan Yeni Spor Ekonomisi Enstitüsü (NSEI), davalıların Howey testinin ortak girişim unsurunu çok fazla okuduğunu ve Ripple’ın “gerçek niyeti yanlış yorumladığını” iddia ediyor.

NSEI’ye göre bir XRP yatırımcı oldukça spekülatif bir varlığa bağımlıdır. Ayrıca kurum spekülatif niyetin tüketim niyetinden “çok daha ağır bastığına” inanıyor. Özetle kurum Ripple ve XRP‘nin spekülasyon için orada olduğunu söylüyor. 

Son olarak yukarıda belirten Howey testinin bir kapsam testi olduğunu söyleyebiliriz. Howey testine göre, “başkalarının çabalarından elde edilecek makul bir kâr beklentisiyle ortak bir işletmeye para yatırımı” varsa bu bir yatırım sözleşmesidir. Bu yüzden Howey testi, Blockchain ve dijital para birimi projelerini, yatırımcılar ve proje destekçileri ile konumlandırmak için oldukça önemlidir.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala