bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,325.11 7.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,667.25 19.33%
bnb
BNB (BNB) $ 598.53 4.19%
solana
Solana (SOL) $ 185.75 9.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536902 5.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502586 7.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.164741 10.29%

Hong Kong, Web3 Gelişimi İçin Görev Gücü Kuruyor

hong kong web3 gelisimi icin gorev gucu kuruyor

İnternetin bir sonraki adımı olarak ifade edilen Web3’e yönelik ilgi artmaya devam ediyor. Bu noktada son dönemde Blockchain dostu politikalarıyla dikkat çeken Hong Kong cephesinde yeni bir Web3 hamlesi geldi.

Hong Kong, Ülkede Web3 Gelişimi İçin Görev Gücü Kurdu

Hong Kong, Web3 gelişimini kucaklamaya devam ederken, ülkede süregelen kararlılığın bir parçası olarak, bölgede Web3 ilerlenmesinin kontrolü adına endüstri ve hükümet yetkililerinden oluşan bir görev gücü kurdu.

Kısa bir süre önce yapılan açıklamaya göre Hong Kong hükümeti, Web3 gelişiminin denetlenmesi ve özellikle etik bir şekilde ilerlemesinin teşvik edilmesi adına 15 sektör katılımcısı ve 11 önemli hükümet yetkilisinden oluşan bir görev gücünün oluşturulduğu aktarıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Mali Sekreter, 2023 – 2024 Bütçesinde, Hong Kong’da Web3’ün sürdürülebilir ve sorumlu bir şekilde gelişmesine yönelik tavsiyelerde bulunmak adına bir Görev Gücü kurulacağını açıkladı.

Hong Kong Mali Sekreteri Paul Chen, görev gücünün ülkenin Web3 sektöründe öncü olma hedefini daha da ileriye taşıyacağını şu sözlerle dile getirdi:

Hong Kong, yenilikçi keşif ve geliştirmeye öncülük etmeyi ve yönlendirmeyi, daha fazla yeni uygulama modeli oluşturmayı ve gelişen bir ekosistem inşa etmek için arenadaki birinci sınıf şirketleri ve yetenekleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Bu noktada ilgili sektörlerdeki liderleri ve profesyonelleri bir araya getiren Görev Gücü’nün sunacağı değerli tavsiyelerinin Hong Kong’un bir Web3 merkezi haline gelmesine yardımcı olacağını düşünüyorum.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala