bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

Hong Kong VASP Lisansı için Yeni Düzenlemeyi Kabul Etti

Hong Kong VASP Lisansi icin Yeni Duzenlemeyi Kabul Etti

Kripto para dünyasındaki gelişmeler günden güne artarken düzenleyici ihtiyacı da doğru orantılı olarak ilerliyor. Bu noktada aran popülarite nedeniyle birçok iyi ve kötü aktörün odak noktası olan kripto sektörü, düzenleme eksikliğini nedeniyle sık sık suistimal ediliyor. Bu noktada düzenleyiciler ise çalışmalarını hızlandırmış durumdalar. Son olarak Hong Kong yasama konseyi sanal varlık hizmet sağlayıcıları için yeni bir lisanslama düzenlemesini kabul etti.

Hong Kong VASP Lisansi icin Yeni Duzenlemeyi Kabul Etti.jpg 2

Hong Kong’un VASP Lisansı için Yeni Düzenlemesi Konseyden Geçti

Kripto paralar söz konusu olduğunda attığı adımlar ve düzenlemeler ile adını sık sık duyuran Hong Kong, kriptoya tutumu konusunda en sert bölgelerden biri. Öyle ki kısa bir süre önce bölgenin düzenlemeler konusunda sert kurallar koyduğunu paylaşmıştık.

Son olarak ise Hong Kong Konseyi, sanal varlık hizmet sağlayıcıları için 1 Haziran 2023’ten itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenlemeleri kabul etti. Bu yeni düzenleme ile birlikte kripto borsaları, geleneksel finans kuruluşlarının izlediği aynı mevzuata tabi olacaklar. Diğer tarafan. bu, Hong Kong’da bir işletme açmak isteyen sanal borsaların, bir faaliyet lisansı verilmeden önce katı AML yönergelerinden ve yatırımcı koruma yasalarından geçmesi gerekeceği anlamına geliyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala