bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,493.94 3.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.50 2.64%
bnb
BNB (BNB) $ 563.44 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 139.04 7.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519354 1.73%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453029 2.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133564 5.88%

Helium Ekibi, Solana Blockchain Ağına Geçmek İstiyor

helium ekibi solana blockchain agina gecmek istiyor

Blockchain teknolojisinin kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor. Blockchain ağları kendini geliştirmek adına yeni projeler geliştiriyor ve çalışmalarını sürdürüyor. Helium geliştiricileri, ek ölçeklenebilirlik elde etmek için Solana‘ya taşınmayı öneriyor.

Helium, Yeni Projesini Solana Ağına Eklemek İstiyor

Helium’daki çekirdek geliştiriciler, ek ölçeklenebilirlik elde etmeyi amaçlayan bir hareketle projelerini Solana’ya taşımayı istiyor.

Helium geliştiricileri, projelerinin kendi Blockchain ağından kaldırmasını ve Blockchain ile ilgili tüm işlemlerin Solana’ya taşımasını önererek bir “HIP 70” teklifi sundu. Ekip, bu sistem için Solana’nın hızlı ve ucuz işlemlerini kullanmak istiyor.

helium ekibi solana blockchain agina gecmek istiyor

Helium ekibi, Helium’un merkeziyetsiz kablosuz ağını daha da ölçeklendirmek için bu geçişin gerekli bir adım olacağını düşünüyor. 

Ekip, Helium Blockchain ağındaki çok sayıda sıcak nokta ile ilgili ölçeklendirme karmaşıklıklarıyla karşı karşıya olduğunu ve daha ölçeklenebilir bir zincir kullanmak istediğini bu yüzden Solana ağına geçmek istediğini açıkladı. 

Helium’un HIP 70 önerisiyle Solana’ya geçişin, Solana geliştirici araçlarına, uygulamalarına ve özelliklerine Helium’un erişimini sağlayarak ağın operasyonel verimliliğini artıracağı belirtiliyor.

Helium Vakfı’nın konuya ilişkin resmi açıklamasına göre, teklif tartışma aşamasında ve 12 Eylül’de topluluk oylamasına sunulacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala