bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

Güney Kore’den Bir Heyet, Terra Olayı için ABD’ye Gidecek

Güney Koreden Bir Heyet Terra Olayi için ABDye Gidecek

Terra ekosisteminde yaşanan çöküşün üzerinden sular akmaya devam ederken yaşanan sorunlar devam ediyor. Birçok yatırımcı mağduriyetini belirtirken, küresel olarak birçok kurum ve kuruluş olay hakkında soruşturmalarını sürdürüyor. Son olarak Terra konusunda ilk günden beridir aktif rol oynayan Güney Kore, konuyu daha detayları incelemeleri üzerine ABD‘ye bir grup bürokrat, düzenleyici ve uzman gönderdi.

Güney Kore'den Bir Heyet, Terra Olayı için ABD'ye Gidecek

Güney Kore, Terra Olayını Bizzat ABD’de İnceleyecek

Güney Kore hükümeti tarafından ABD’ye gönderilen özel heyet, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Mali Görev Gücü (FinCEN) ile bazı görüşmeler gerçekleştirecek. Mayıs ayının başında meydana gelen ve Güney Kore ve ABD başta olmak üzere birçok ülkede binlerce mağdur yaratan Terra LUNA çöküşü tartışılacak konular arasında olacak. 

Güney Kore’deki savcılar Terra LUNA çöküşünü birçok yönden araştırırken, kısa sürede Amerika Birleşik Devletleri’nde de bazı davalar açılmıştı.

Diğer taraftan tek dava edilen Terra ve kurucusu Do Kwon olmadı. Terra olayında UST ve LUNA hakkında olası riskleri ve değerlendirmeleri kamuoyu ile paylaşmadığı için Coinbase ve Binance gibi borsalar da dava ediledi. Davayı açan şirketlerin odak noktası ise yatırımcının yanlış yönlendirilmesi ve gerekli bilgilerin verilmemesi oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala