bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Terraform Labs ve Kurucusu Do Kwon ABD’de Dava Edildi

Terraform Labs ve Kurucusu Do Kwon ABDde Dava Edildi

Terra ekosisteminin çökmesinin üzerinden sular akmaya devam etsede sektöre olan etkisi mürekkep edası ile bulaşmaya devam ediyor. Özellikle UST’nin çöküşü sonrası iyice tetiklenen düşüş trendi, son yaşanan düşüşler ile birlikte iyice artmış durumda. Bununla birlikte Terraform Labs, kurucusu Do Kwon ve Luna Foundation Guard’ı (LFG) destekleyen yatırımcı firmalara dava açıldı.

Terraform Labs ve Kurucusu Do Kwon ABD'de Dava Edildi

Terra Kurucusu Do Kwon Yatırımcıyı Yanlış Yönlendirmekle Suçlanıyor

Terra ekosistemi, içerisinde barındırdığı algoritmik stablecoin sistemi nedeniyle büyük bir çöküş yaşayarak milyonlarca kullanıcının varlıklarının eriyip gitmesine neden oldu. Küresel olarak birçok kurum ve kuruluşça birçok soruşturma açılırken davaların da ardı arkası kesilmedi. Son olarak Terraform Labs, kurucusu ve birden fazla VC şirketi, Kaliforniya mahkemesinde dava edildi. Dava edilen şirketlerin arasında Coinbase de yer aldı.

Davacı Nick Patterson, Cuma günü Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’nde, bir jüri duruşmasından kaynaklanan zararları ve ihtiyati veya cezai ücretleri telafi etme umuduyla toplu dava statüsü isteyen bir dava açtı. Davacı ek olarak UST ve LUNC ürünlerinin menkul kıymetlere benzediğini, yatırımcıların onları bu şekilde tanımamış olsalar bile, yanlış yönlendirildiklerini söyledi ve sanıkların hem Kaliforniya eyaleti hem de federal yasa ihlallerini iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala