bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

Güney Kore’de Dijital Varlık Yasası 2023’e Kadar Şekillenecek

guney korede dijital varlik yasasi 2023e kadar sekillenecek

Birçok ülke kripto paraların düzenlenmesi yönünde çalışmalar yapmaya ve düzenleme için tarihler vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Senatosu dijital varlıkları düzenleyicinin yetkisine sokacak bir yasa tasarısı önermişti. Bu kez Güney Kore’den konuya ilişkin yeni bir haber geldi.

Güney Kore’nin Kripto Yasası Geliyor

Güney Kore’deki milletvekilleri, dijital varlıklarda ticaret yapmak ve yasalara uygun hale getirmek için kripto düzenlemesi üzerinde çalışıyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, Dijital Varlık Temel Yasası 2023’ün ilk yarısına kadar şekillenebilir.

Güney Koreli milletvekilleri, kripto paralar ve dijital varlıklar gibi yeni yatırım sınıflarını kontrol etmek için düzenlemelere ihtiyaç olduğunu, bu konuda ABD ve Avrupa’ya katıldığını aktardı.

guney korede dijital varlik yasasi 2023e kadar sekillenecek

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol Ocak ayında kripto yasasına duyulan ihtiyacı ele almıştı.

Ülkenin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) başkanı Kim Joo-hyun geçtiğimiz hafta konuyla ilgili şunları söyledi:

Sanal varlıkların finansal yeniliği hızlandıracağı beklentisi var, ancak aynı zamanda yatırımcılar ve piyasa istikrar için risk oluşturduğuna dair endişeler var. FSC, sanal varlık piyasasının yatırımcı güvenine dayalı olarak sorumlu bir şekilde büyüyebilmesi için mevzuata aktif olarak katılacak.

Güney Kore Yeni Dijital Varlık Temel Yasası, Ulusal Meclis’te tartışılacak 13 tekliften sonra ortaya çıkacak.

İktidar partisinin sanal para birimi üyesi Jeong Jae-wook, Dijital Varlık Temel Yasası hakkında şöyle konuştu:

Dijital Varlık Temel Yasası şu anda araştırma aşamasında ve bu yılın sonundan 2023’ün ilk yarısına kadar mevzuat üzerinde elle tutulur sonuçlar göstermeyi umuyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala