bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,595.31 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.05 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 616.23 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 147.75 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530231 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474008 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152333 0.42%

ABD Senatörleri, Kripto Düzenlemelerinde CFTC Kontrolü Sağlamaya Çalışıyor

abd senatorleri kripto duzenlemelerinde cftc kontrolu saglamaya calisiyorAA

Dünyanın dört bir yanındaki finans otoriteleri kripto para sektörünü kontrol etmek için fırsatlar ararken , Amerika Birleşik Devletleri Senatosu komitesi Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi dijital varlıkları emtia düzenleyicisinin yetkisi altına sokacak bir yasa tasarısı önermeyi planlıyor. 

ABD Senatörleri’nden Kripto Düzenlemelerinde CFTC Kontrolü

Senato Tarım Komitesi Başkanı ve Michigan Demokrat Debbie Stabenow ve Arkansas Cumhuriyetçi Senatörü John Boozman tarafından geliştirilen yasa tasarısı, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) yeni tanımlanan ‘dijital emtialar’ için spot piyasalar üzerinde düzenleyici kontrol verecek.

Özellikle, CTFC şu anda sadece takaslar ve vadeli işlemler gibi türevler üzerinde gözetime sahip olacak.

Bu arada, bu yasa tasarısı, Senatörler Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand’ın Haziran ayında önerdiği ve kripto düzenlemelerinin farklı unsurlarını açıklığa kavuşturmayı amaçlayan yasa da dahil olmak üzere, kripto varlık üzerindeki yargı yetkisini tanımlamayı amaçlayan bir yasa tasarısına en yeni eklemeyi temsil edecek.

Bununla birlikte, her iki Tarım Komitesi de, kripto borsalarının daha büyük ve daha kapsamlı raporlama talep eden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yerine CFTC tarafından düzenleme baskısına yönelik genel bir destek sinyali veriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala