bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,051.63 2.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.27 5.35%
bnb
BNB (BNB) $ 586.01 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 134.79 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506143 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451674 3.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140668 5.97%

Goldman Sachs, Seçim Sonuçlarına Yönelik Piyasa Senaryolarını Belirtti

goldman sachstan dijital varlik ekibini genisletme plani1

Türkiye 3 gün sonra sandık başına gidecek. Türkiye’deki seçimin ardından piyasada yaşanacak durumlarda merak konusu. Birçok isim bu konu hakkında değerlendirmelerde bulunuyor. Son olarak Goldman Sachs ekonomistleri Türkiye’de seçim sonuçlarına yönelik piyasa senaryolarını içeren analizlerinde piyasanın Türk lirasında keskin bir değer kaybını fiyatladığını belirtti.

Goldman Sachs’dan Seçim Sonuçlarına Yönelik Piyasa Senaryoları

Goldman Sachs, seçimlere ilişkin analizinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) keskin düşüş kaydeden rezervlerinin kurda oynaklık riskini artırdığını ifade ederek, piyasanın Türk lirasında keskin bir değer kaybını fiyatladığına dikkat çekti.

goldman sachs secim sonuclarina yonelik piyasa senaryolarini belirttiett

Bunun yanında Goldman Sachs, yıllarca döviz rezervlerinin tükenmesi ve diğer maliyetli önlemlerin ardından Türkiye’de yapılacak seçimler öncesinde döviz piyasasında potansiyel istikrarsızlık olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Goldman Sachs ekonomistleri dalgalı makroekonomik ortamla birlikte farklı politika gündemlerinin piyasalarda keskin bir yeniden fiyatlamaya yol açtığını düşündüklerini belirtti. Goldman’ın analistleri, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Enstrümanların kısa vadeli doğası göz önüne alındığında, zamanın yetkililerin tarafında olması pek olası değil. Bu nedenle, geçici çözümler olması gerektiğine inanıyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala