bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,486.28 1.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.23 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 604.83 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524659 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469786 0.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151251 1.65%

Golden State Warriors’a FTX Reklamı Davası

golden state warriorsa ftx reklami davasi

NBA’nin başarılı ekiplerinden olan Golden State Warriors’ın başı bir zamanlar sponsorları arasında yer alan FTX ile dertte. Başarısız kripto para borsası FTX’in reklamlarını yaptığı gerekçesiyle Golden State Warriors’a dava açıldı.

NBA Ekibine FTX Davası

Kanada vatandaşı Elliott Lam, San Francisco’daki bir bölge mahkemesinde FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve Golden State Warriors’a dava açtı.

Lam, Sam Bankman-Fried’in, eski CEO’su olduğu FTX’in stadyumlarda ve profesyonel spor takımlarıyla ve özellikle de Golden State Warriors’la olan sponsorlukları nedeniyle yanıltıcı reklam çalışması yaptığını belirtti.  

golden state warriorsa ftx reklami davasi 2

Açılan davada reklamlarda ve diğer yerlerde gösterilenin aksine “Sanıkların ve FTX’in kriptoya yatırım yapmak için uygun ve güvenli olduğu iddiaları doğru değil.” ifadesi kullanıldı. Dava özellikle Kaliforniya’nın Yanlış Reklam Yasasına dayanıyor ve bu da neden örneğin Miami Heat ya da Washington Capitals yerine Golden State Warriors’ı hedef aldığını bir anlamda gösteriyor.

Son olarak kısa bir süre önce Tom Brady, Gisele Bundchen, Larry David ve Warriors’ın yıldız oyun kurucusu Steph Curry’nin de aralarında bulunduğu pek çok ünlü isim FTX’i destekledikleri iddiasıyla dava edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala