bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Galatasaray Fan Token (GAL) Nedir?

Galatasaray Token GAL Nedir

“Bu yeni iş birliği, taraftar etkileşimi ve dünyaya erişim açısından Galatasaray için yeni bir fırsatlar dünyası yaratacak”

Dorukhan Acar
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi

Galatasaray Fan Token (GAL), adından da anlaşılacağı üzere Galatasaray Spor Kulübü‘nün resmi taraftar token’ı.

GAL, Galatasaray’a gönül vermiş taraftarlara ve futbol meraklılarına özel avantajlar sunmak için Socios ortaklığında geliştirildi.

Galatasaray Fan Token (GAL), 4 Şubat 2020 tarihinde Chiliz ağında piyasaya sürüldü. Bu anlamda Galatasaray, Türkiye’de bir ilke imza atarak fan token çıkartan ilk spor kulübü oldu.

Bu yazımızda Galatasaray Token’ı (GAL) derinlemesine inceleyeceğiz. “Galatasaray token kimin, 1 GS token kaç TL, GS token en yüksek kaçı gördü, Galatasaray Fan Token nasıl alınır?” gibi en popüler soruların cevaplarına yer vereceğiz.

Son birkaç yılda spor endüstrisi ile kripto paralar arasındaki güçlü bağlar kuruldu. Bu anlamda birçok kripto para platformunun spor kulüplerine sponsor olduğuna şahit olduk. Bu sponsorluklar beraberinde fan token’ları da getirdi. Dünyanın dört bir yanındaki birçok spor kulübü taraftarlarıyla aralarındaki etkileşimi arttırmak için kendi fan token’larını çıkardı.

Nedir Bu Fan Token?

Fan token’lar, sahiplerine taraftarlarla ilgili çeşitli etkinliklere erişim sağlayan özel bir kripto para türü olarak tanımlanabilir. Fan token’lar, sahiplerine bazı kulüp kararlarında oy kullanma, özel maç bileti indirimleri, takımların otobüs tasarımlarında söz hakkı gibi avantajlar sağlıyor.

Fan token’ların hayatımıza girmesinde Socios platformu büyük pay sahibi. Paris Saint-Germain, Manchester City, Juventus, AC Milan, AS Roma, Napoli gibi takımlar, fan token’ları için Socios’u tercih etti. Ülkemizde ise Socios aracılığıyla kendi fan token’ını çıkaran kulüpler arasında Galatasaray, Başakşehir FK, Trabzonspor, Alanyaspor ve Göztepe SK gibi isimler var.

Öte yandan Fenerbahçe ise kendi fan token’ını Socios yerine Paribu ortaklığında çıkarmayı tercih etti.

Spor kulüpleri arasında her kulvarda rekabet kızışırken fan token’lar da artık bu yarışın unsurlarından biri.

Fan token’lar hakkında daha kapsamlı bilgiye “Fan Token Nedir?” yazımızdan ulaşabilirsiniz. Şimdi tekrar konumuza dönelim.

GAL
Galatasaray Fan Token. Kaynak: Arşiv

Socios.com platformu Galatasaray taraftarları için yeni bir uygulama geliştirdi. Tüm futbol severlerin kullanabileceği bu uygulamada çeşitli fırsat ve avantajlar yer alıyor. Galatasaray Fan Token (GAL) sahipleri bu uygulamayı kullanarak gönül verdikleri kulüplerinin geleceği hakkında kararlar alınmasına yardımcı oluyor. Böylesi bir durum olduğunda uygulama üzerinde oylama düzenleniyor. Ellerinde GAL token bulunduranlar oylamaya dahil olarak Galatasaray’ın geleceği hakkında alınacak kararlarda söz sahibi olabiliyor. Tabi ki oylama sonucunun kararın alınmasında yardımcı olacak bir fikir şeklinde işlev gördüğünü ifade etmek gerekiyor. Socios.com platformunun uygulamasını kullanarak çeşitli ödüller kazanmanın da mümkün olduğu projenin web sayfasında yer alıyor.

Galatasaray Fan Token (GAL) ne zaman çıktı?

Socios.com platformunun kullanıma soktuğu Galatasaray token (GAL) borsa işlemlerine 2020 yılının sonlarında başladı. Bu veriye piyasa izleme platformu CoinMarketCap üzerinden erişmek mümkün. İşlemlerine başladığı andan itibaren çeşitli borsalarda listelenen GAL token’ler çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başardı. Token’ler Galatasaray Spor Kulübü‘ne de bir gelir kaynağı oluşturdu. Kulübün web sayfasında yer alan bir habere göre bu projeden 100 milyon liranın üzerinde gelir elde edildiği görülüyor. GAL token’e sahip olan kullanıcılar, bir kripto paraya sahip olmanın verdiği avantajlardan faydalanacak. GAL token’lerin fiyatına ilişkin verileri yazının devamında bulabilirsiniz. Son olarak GAL token’lerin uluslararası borsalarda da işlem gördüğünü ifade etmemiz gerekiyor.

Galatasaray Fan Token (GAL) Fiyatı Nedir?

Socios.com platformu tarafından geliştirilen ve kullanıcıların beğenisine sunulan Galatasaray Fan Token (GAL) çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başardı. Bu durum GAL token’lerin kullanılma oranını artırıyor ve token’in geleceği için olumlu bir etki oluşturuyor.

Galatasaray Fan Token’ın arzı ne kadar? Socios.com ekibi tarafından hazırlanan tanıtıcı belgelerde GAL token’ler ile ilgili birtakım veriler yer alıyor. 2023 yılının Ocak ayında CoinMarketCap verilerine göre ise Galatasaray Fan Token’ın dolaşımdaki arzı 4,094,238 GAL, toplam arzı ise 10.000.000 GAL seviyesinde.

GAL nedir
Galatasaray Fan Token. Kaynak: Arşiv

Galatasaray Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GAL token 136,16 TL‘den işlem görüyor. GAL token fiyatı son 24 saat içerisinde -8.85% değişim gösterdi. GAL token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 79,414,869 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 440,729,394 dolar seviyesinde.

Galatasaray Token Kaç Dolar?            

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GAL token $ 4.18 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle GAL token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 35,35 dolarla kaydetti. Bununla birlikte GAL token yılın en düşük seviyesini ise 1,47 dolarla belirledi.


Galatasaray Token (GAL) Nasıl Çalışmaktadır?

FanToken.com‘a göre Fan Tokenlar taraftarlara İstanbul’daki Galatasaray Spor Kulübü Genel Merkezi‘nde alınan kararlara etki etme gücü veriyor.

Bunlardan bazıları şu şekilde:

  • Isınma şarkısını belirleme
  • GS TV’de efsane maçı belirleme
  • Soyunma odası kapısı tasarımı
  • Kaleci eldiveni tasarımı
  • Gala e-spor takımı yeni logosunu belirleme

Bununla birlikte GAL token sahipleri, Türk Telekom Stadyumunda VIP ağırlanma deneyimi, futbolcularla tanışma ve imzalı forma kazanma şansı yakalıyor.

GAL token
Galatasaray Fan Token. Kaynak: Arşiv

Galatasaray Fan Token Madenciliği Yapılır mı?

En çok merak edilen sorulardan biri de “Galatasaray Fan Token’ın madenciliği yapılır mı? GAL Token nasıl üretilir?” soruları. Galatasaray Fan Token, madenciliği yapılabilecek bir kripto para birimi değil. Ancak Socios platformu aracılığıyla sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak taraftarların GAL Token avına çıkması mümkün. GAL Token avı sürecinde şans faktörüne de bağlı olarak taraftarlar GAL Token ve diğer fan token ödüllerini kazanabilir.

Galatasaray Token (GAL) Nasıl Satın Alınır?

Galatasaray Fan Token satın almak için doğrudan Chiliz platformunu kullanabilirsiniz. Elbette bunun için öncelikle CHZ satın almanız gerekiyor. Eğer stabilcoin paritelerinde işlem yapmak istiyorsanız Galatasaray Fan Token hangi borsalardan alınır hemen belirtelim. Paribu, Huobi Global ve OKX başta olmak üzere birçok borsa üzerinden Galatasaray Fan Token (GAL) satın alabilirsiniz.

Galatasaray Fan Token (GAL) Yorumları

Özellikle Google’da sıklıkla “Galatasaray token kimin?” aramasının yapıldığını görüyoruz. Galatasaray Fan Token, Socios tarafından geliştirilen Galatasaray Spor Kulübü’nün resmi taraftar token’ıdır.

En çok yapılan bir diğer arama ise “GS token en yüksek kaçı gördü?” sorusu. Yazımızın önceki kısımlarında da belirttiğimiz üzere CoinMarketCap verilerine göre Galatasaray Fan Token 2023 yılı Ocak ayı itibariyle ATH’sini 35,35 dolarla kaydetti.

Ekşisözlük’te de Galatasaray Fan Token yorumları, GAL token yorumlarına ulaşmak mümkün. İşte Ekşisözlük’te yapılan en son GAL Token yorumlarından biri:

“galatasaray fan token, paribu’da listelenen 15 taraftar token’ından biridir.”

Paribu

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala