bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,976.87 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,036.71 1.75%
bnb
BNB (BNB) $ 595.24 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 154.01 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516566 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464973 2.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151959 4.17%

FTX’ten eski yöneticilere 1 milyar dolarlık dava

FTXten eski yoneticilere 1 milyar dolarlik dava2

İflas eden kripto borsası FTX, Sam Bankman-Fried ve diğer eski yöneticilere 1 milyar dolarlık dava açtı. Davada eski yöneticiler, Sam Bankman-Fried (SBF), Caroline Ellison, Gary Wang ve Nishad Singh’in adı geçti. İflasının ardından John Ray yönetimine devredilen FTX, geri alınan fonlarla alacaklılara ödemeler yapmayı hedefliyor.

FTX Avrupada 323 milyon dolarin pesine dustu222

FTX, 1 milyar doların peşinde!

FTX, SBF ve diğer yöneticilerin zimmetine geçirdiği iddia edilen 1 milyardan dolardan fazla fonu geri almak için dava açtı. Borsa, son dönemlerde kayıp varlıklara yönelik çalışmalarını hızlandırdı. FTX, eski yöneticilerin lüks hayatlarını devam ettirmek, spekülatif yatırımlar yapmak ve yardım faaliyetlerinde bulunmak için kullanıcı fonlarını kullandığını ifade etti. Eski yöneticilerin zimmete para geçirerek güvene dayalı görevlerini suistimal ettikleri bildirildi.

ABD iflas mahkemesine yapılan başvuruda, FTX kurucuları SBF ile Gary Wang, eski FTX mühendislik direktörü Nishad Singh ve Alameda Research CEO’su Caroline Ellison sanık olarak yer aldı. Eski yöneticilerin karşılıksız 725 milyon dolardan fazla öz sermayeyi kendilerine ihraç ettiklerini bildirildi. SBF ile Wang’ın Robinhood hisselerini satın almak için 546 milyon dolar daha kullandıklarını ifade edildi. Ellison’ın kendisine 28.8 milyon dolar ikramiye ödediği aktarıldı. Alameda CEO’sunun bir yapay zeka şirketinden hisse almak için 10 milyon dolar kullandığı kaydedildi.

SBF’nin babasının iki bankadaki hesaplarına toplam 6,75 milyon dolarlık 6 transfer yapıldığı aktarıldı. FTX, bu paralar ile mahkeme giderlerinin finansa edildiğini iddia etti. FTX, iddia edilen hileli işlemlerin borsa iflas halindeyken gerçekleştiğini açıkladı. Sanıkların bu durumun farkında oldukları da detaylarda dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala