bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,428.53 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,955.74 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 571.31 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 161.02 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516916 0.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459458 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150098 3.68%

FTX’ten Dubai talebi

ftx

Kripto borsası FTX, Dubai biriminin iflas sürecinden çıkarılmasını talep etti. Şirket, Dubai operasyonlarını ABD’deki tasfiye sürecinden ayırmak istiyor. Dubai operasyonlarının borçlarını ödeyebilecek durumda olduğu belirtildi.

FTX Avrupada 323 milyon dolarin pesine dustu222

FTX’ten Dubai operasyonları için yeni talep

FTX, Dubai’deki operasyonlarını ABD‘deki iflas sürecinden ayırmak için talepte bulundu. Şirket, FTX Dubai’nin BAE yasaları uyarınca tasfiye edilmesinin, ödenmemiş borçların zamanında dağıtılmasına yol açacağını savundu.

102 bağlantılı kuruluş için iflas başvurusunda bulunan borsa, Dubai operasyonlarını da dava sürecine dahil etmişti. Şirket, bu süreçte Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) iflas başvurusundan önce herhangi bir girişimde bulunmadı. Bu nedenle iflas birimi, faaliyetleri düzeltmek için makul olasılığın bulunmadığını ifade etti.

Şirketten yapılan açıklamada, FTX Dubai’nin bilanço açısından borçlarını ödeyebilecek durumda olduğu kaydedildi. Açıklamada, BAE yasalarına uygun tasfiye süreci ile alacaklılara zamanında ödeme yapılabileceği ifade edildi. Şirket, talep edilen fesih kararının borçluları korumak ve Dubai’deki çalışanların maaş, tazminat ve sosyal yardımları için gerekli olduğuna vurgu yaptı.

FTX‘in küresel yatırımcılar için borsayı yeniden başlatma hazırlığı yaptığı bildirilmişti. Borsadan yapılan başvuruda, alacaklı gruplar sınıflandırılmış ve ödemelerin nasıl yapılacağına ilişkin plan sunulmuştu. İlk grup, FTX.com küresel kullanıcıları olarak belirlenmişti. İkinci sırada ise ABD borsasındaki yatırımcılar yer almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala