bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

FTX ve DCG Hakkında Manipülasyon İddiası

ftx ve dgc hakkinda manipulasyon iddiasi

Kripto para dünyasında yeni yıl hareketli başladı. Cameron Winklevoss’un fitilini ateşlediği tartışmaya iflas eden 3AC’nin kurucusu da dahil oldu. Gemini kurucusu Winklevoss, Digital Currency Group (DCG) CEO’su Barry Silbert’e yazdığı mektupta 900 milyon dolar borçları olduğunu ve 8 Ocak’a kadar süre tanıdığını bildirdi. İflas eden ve nerede olduğu bilinmeyen Three Arrows Capital‘in (3AC) kurucusu Su Zhu ise yeni iddialarla ortaya çıktı.

barry silbert
Barry Silbert

‘FTX ile DGC, LUNA’ya Komplo Kurdu’ İddiası

Su Zhu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile Digital Currency Group (DCG) ve FTX’in kripto piyasasında manipülasyon yaptıklarını iddia etti. Su Zhu, DGC ile FTX’in LUNA ve steth’e saldırmak için komplo kurduklarını ve bu durumdan ciddi gelir elde ettiklerini paylaştı.

İki şirketin 3AC ve Babel gibi şirketlerden önemli kayıplar aldığını kaydeden Su Zhu, şirketlerin o dönemlerde sakince yapılandırılabileceğini ancak sağ cepten sol cebe alarak boşlukları sihirli bir şekilde doldurduklarını belirtti.

FTX ile DGC’nin en baştan beri yakın olduğunu vurgulayan Su Zhu, SBF’nin Genesis yönetiminde olduğunu ve onlara ilk FTT destekli kredi verdiğini hatırlattı. Su Zhu, Genesis’in değerinin şu an sıfır olduğunu belirtti.

LUNA krizinin yaşandığı dönemde FTX’in short işlemler açtığı iddia edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala