bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,301.23 1.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.82 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 593.22 0.83%
solana
Solana (SOL) $ 147.02 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531619 0.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46195 1.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162099 1.43%

FTX ile BlockFi kullanıcılarının verileri tehlikede!

FTX Avrupada 323 milyon dolarin pesine dustu222

İflas eden kripto şirketleri FTX ve BlockFi‘ın kullanıcı verilerine yönelik siber saldırı düzenlendi. Saldırı, iki şirketin kullanıcı verilerini elinde tutan üçüncü taraf şirket Kroll’a yapıldı.

Exactly Protocol'e 7 milyon dolarlık saldırı

Saldırıdan kripto hesap şifreleri ile diğer hassas verilerin etkilenmediği kaydedildi. Buna rağmen iflas eden şirketlerin kullanıcıların dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

BlockFi‘ın X’ten (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada, yetkisiz üçüncü taraf Kroll’un platformunda bulunan BlockFi müşteri verilerine erişim sağlandığını ve durumun yakından izlendiği kaydedildi. Her iki kripto şirketinin verilerinin dahili sistemlerde tutulduğu da aktarıldı.

Kroll’un kripto sektörüde dahil olmak üzere birçok şirketin iflas hizmetlerini sağlıyor. Kroll, ocak ayında iflas başvurusunda bulunan Genesis Global’e hizmet veriyor.

FTX ve BlockFi, geçen yıl Kasım ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. İki şirketinde tasfiye süreci devam ediyor. BlockFi, geçtiğimiz günlerde FTX ile Three Arrows Capital’in (3AC) yüz milyonlarca doları geri almayı amaçlayan girişimlerine karşı çıkmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala