bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,081.97 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.85 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 576.27 0.33%
solana
Solana (SOL) $ 174.36 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521961 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479412 0.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153648 1.02%

FTX, kripto ticareti ve stake için harekete geçti

mysten labs ftxin satin aldigi hisseyi geri aldi 2

İflas eden kripto para borsası FTX, elindeki varlıkları korumak için harekete geçti. Borsanın değer kaybı yaşamadan elindeki fonları alacaklıları iade etmeyi planladığı belirtildi. Varlıklarını satmayı ve stake etmeyi planlayan FTX, yaşanabilecek kayıpların önüne geçilmesini hedefledi. Şirket, kripto satışlarından maksimum getiri sağlamak için ise Mike Novogratz’ın Galaxy‘si ile temasa geçti.

FTXten eski yoneticilere 1 milyar dolarlik dava2

FTX’ten varlık koruma hamlesi

FTX, büyük kripto varlıklarını satmak, stake etmek ve korumayak için mahkemeye başvurdu. Şirket, söz konusu aşamada Mike Novogratz’ın Galaxy Digital şirketini danışman olarak işe almayı planladığını bildirdi.

Borsanın alacaklılara Bitcoin veya Ethereum yerine fiat para birimi cinsinden ödeme yapmayı planladığı aktarıldı. Bu çerçevede 3 milyar dolardan fazla kripto varlığın dikkatli ticaret ile değerinin korunabileceğini hedeflendi.

Mahkemenin kabul etmesi halinde borsa, bu adım ile alacaklı ödemesinde kripto piyasasına olan ilgiden faydalanacak. Kripto piyasasında iniş-çıkışlardan elde edilen gelir, alacaklılara ödenecek. FTX‘in başvurusunda, “Galaxy Asset Management, öngörülen işlem türleri ve yatırım hedefleri de dahil olmak üzere dijital varlık yönetimi ve ticareti ile ilgili alanlarda kapsamlı deneyime sahiptir” denildi.

Galaxy Digital, daha önce FTX’e on milyonlarca dolar yatırım yapmıştı. FTX, nisan ayında 3,4 milyar dolar değerinde kripto varlığa sahip olduğunu duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala