bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,183.20 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.81 1.94%
bnb
BNB (BNB) $ 593.45 1.77%
solana
Solana (SOL) $ 147.35 1.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532085 0.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459022 0.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.164117 3.76%

FTX borçlularından yeni teklif

ftxin yeniden yapilanma plani alacaklilar tarafindan sorgulaniyor

Kripto para borsası FTX‘in borçluları, uzlaşma teklifini revize etti. Buna göre azami uzlaşma meblağında 3 milyon dolarlık indirime gidildi. Borçlular, heyete taraf olarak dahil olmak istedi.

FTX Avrupada 323 milyon dolarin pesine dustu222

FTX davasında yeni gelişme

ABD kayyım heyetinin itirazının ardından borçlu taraflar teklifi yeniledi. Son teklifte borçlular, mütevelli heyetinde taraf olarak yer alınması istedi. Talepler için azami uzlaşma değeri 10 milyon dolardan 7 milyon dolara indirildi.

Kayyım heyeti, borçluları FTX‘in iflasına yönelik çözüm sürecine itiraz eden tek taraf olmakla suçlamıştı. Son teklifte borçluların taraf olarak dahil edilmesi talep edildi. Azami uzlaşma değerinde ise 3 milyon dolarlın indirime gidildi. Borçlular ayrıca uygulanan uzlaşmalara ilişkin aylık raporlar sunacak. İtirazların ise talep sürecinin devam edebilmesi için mahkeme kararıyla çözülmesi gerekecek. Mahkeme kararı sonucunda itirazlar karara bağlanacak.

FTX davasında iki alacaklı komitesi bulunuyor. Bunlar resmi teminatsız alacaklar komitesi ile uluslararası müşterilerden oluşan geçici komitedir. Kayyım heyeti daha önce 10 milyon doların küçük bir talep için çok yüksek olduğunu belirtmiş ve borçlulara itiraz etmişti. Heyet, taleplerin niteliğine ilişkin yeterli bildirim yapılmadığını ifade etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala