bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

FTX İklim Krizi ve Pandemi Fonlarına 1 Milyar Dolar Bağışlayacak

ftx iklim krizi ve pandemi fonlarina 1 milyar dolar bagislayacak2

CoinMarketCap‘e göre işlem hacminde dünyanın en büyük beşinci kripto para türev borsası olan FTX, iklim değişikliğinin hafifletilmesi ve pandemi hazırlığı da dahil olmak üzere nedenler için 1 milyar dolara kadar bağışta bulunacağını duyurdu.

FTX’in CEO’su Samuel Bankman-Fried (SBF) , “Bu yıl 100 milyon dolarlık bağışa yaklaşıyoruz, sonuçta miktar bir şirket olarak ne kadar iyi yaptığımıza bağlı olacak.” dedi. SBF, şirketin daha sürdürülebilir kripto madenciliği ve blockchain ölçeklendirme yöntemleri için bastırdığını da sözlerine ekledi.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD Düzenleyicilerini Davet Etti

Bu arada, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), FTX’in kripto para yatırımı türevleri için “aracı olmayan” marj işlemlerine dair başvuruyu inceliyor. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, “ABD’de (kripto) borsaların federal gözetimi eksikti, bunu platformumuzu bir düzenleyici kurum altına almanın bir yolu olarak görüyoruz.” diye konuştu.

FTX’in kripto para türevlerinde doğrudan ticaret için düzenleyici onayı alma hamlesinin, diğer düzenleyici onaylarına kapı açtığını söyleyen Bankman-Fried, FTX‘in ek koruyucu önlemleri tartışmaya ve uygulamaya açık olduğunu söyledi.

Küresel olarak düzenleyiciler, kripto pazarlarında hızla artan büyümeyi en iyi nasıl denetleyecekleri konusunda mücadele ediyor. CFTC, 25 Mayıs’ta doğrudan ticareti tartışmak için halka açık bir yuvarlak masa toplantısı planladı.

CME Group dahil diğer aracı kurumlar FTX’in teklifine karşı çıkacaklarını söylüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala