bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,686.46 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,925.38 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 131.73 9.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513079 4.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444514 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12722 1.39%

FTX davasında yeni gelişme: ‘Gölge kuruluş’ iddiası

ftx

FTX‘in eski hukuk bürosu Fenwick&West hakkında ‘gölge kuruluşlar’ kurduğu iddiasıyla dava açıldı. Davada şirketin, FTX ve diğer yöneticilerin kötü niyetli işlemlerini yönettiği iddia edildi. Borsanın yasadışı operasyonlarının bu şirketler üzerinden yürütüldüğü ifade edildi.

FTX Avrupada 323 milyon dolarin pesine dustu222

FTX’in eski hukuk şirketine toplu dava

FTX‘in eski hukuk şirketi Fenwick & West LLP, kripto borsasının milyarlarca dolarlık dolandırıcılığına yardım ettiği iddiasıyla bir toplu dava ile karşı karşıya kaldı. Borsanın kullanıcıları, konu ile ilgili Kaliforniya bölge mahkemesine dava açtı.

Buna göre hukuk bürosu, FTX‘in yasadışı işlemlerini yönetmek için gölge kuruluşlar kurdu. Söz konusu kuruluşların yaratıcı ama yasadışı stratejiler benimsediği iddia edildi. Hukuk şirketinin, Sam Bankman-Fried ve diğer yöneticilerin dolandırıcılığına ortak olduğu savunuldu.

Davacılar, bir hukuk bürosunun sağlaması gereken hizmetlerin çok ötesine geçtiğini belirtti. Başvuruda, FTX US tarafından yapılan satın almaların düzenleyici incelemeyi atlatacak şekilde yapılandırıldığına dikkat çekildi. Hukuk bürosunun stratejilerini yönetmek üzere FTX‘e personel sağladığı kaydedildi.

Söz konusu gölge kuruluşların isimlerinin ise North Dimension ve North Wireless Dimension olduğu iddia edildi. Fenwick & West’e şubat ayında FTX’e yardımcı olduğu iddiasıyla benzer bir dava daha açılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala