bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,150.72 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,969.40 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 574.79 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 167.64 3.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519395 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468281 2.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151959 2.52%

FTX’in yeniden yapılanma planı alacaklılar tarafından sorgulanıyor

ftxin yeniden yapilanma plani alacaklilar tarafindan sorgulaniyor

Başarısız kripto para borsası FTX, mali sorunlarına çözüm bulmak için geliştirdiği yeniden yapılanma planı ile alacaklılarını ikna etmekte zorlanıyor. Alacaklılarının büyük bir kısmını temsil eden avukatlar, bu plana dahil olmamalarının ve kapsamlı bir iletişim eksikliğinin sorunları derinleştirdiğini belirtiyor.

Alacaklılar, FTX Yeniden Yapılanma Planının Yetersiz Olduğunu İfade Ediyor

Başarısız kripto para birimi ticaret platformu FTX‘in borçlarına ilişkin yeniden yapılanma planı, alacaklıların büyük bir kısmını temsil eden avukatlar tarafından sorgulandı. Alacaklıların temsilcileri, planın kapsamlı bir iletişim olmadan sunulduğunu ve bu durumun daha fazla tartışma ve görüş alışverişi gerektirdiğini belirtti.

Teminatsız alacaklılar komitesi, FTX’in şirketler gruplarını yeniden yapılandırmak için atanan geçici liderliğin operasyonları tekrar başlatma konusundaki önerisini destekledi. Ancak, pazartesi gecesi iflas mahkemesine sunulan ve yalnızca yurt dışındaki kullanıcılara yönelik olan yeniden canlandırılan offshore borsa planına dahil olmadıklarını ifade ettiler.

Bu uyumsuzluk, yeniden yapılanma planlarının ertelenmesine ve iflas sürecinin hukuki yollardan uzatılmasına yol açabilir gibi duruyor. Alacaklılar, bu skandal ve borçla boğulmuş şirketler grubunun ne gibi adımlar atacağını belirlemek için bir oylamaya sahip olacaklar.

Alacaklılar komitesi, sunulan taslak planın yalnızca “kavramsal” olduğunu ve bu planı tartışmak için resmi bir toplantının düzenlenmediğini belirtti. Bu, FTX’in yeniden yapılanma çabalarının hala pratikte uygulanabilir olmaktan uzak olduğunu gösteriyor. Komite, alacaklıların seçeceği “yetkin aktörlerin” yeniden yapılandırma sonrası şirket üzerinde kontrol sahibi olması gerektiğini belirtti.

Komite, alacaklıların geri ödemelerini artırmak için, uygun bir kurtarma token’i ve yeniden faaliyete geçirilen bir FTX borsasının talep edildiğini vurguladı. Alacaklılar ve borçlular arasında etkin bir iletişim kurulmasının bu sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için gereklilik olduğu da ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala