bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.10 0.66%
bnb
BNB (BNB) $ 614.06 1.87%
solana
Solana (SOL) $ 148.36 2.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529005 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472927 1.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152173 1.46%

FTX CEO’sundan SEC-Coinbase Açıklaması

ftx ceosundan sec coinbase aciklamasi

Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, SEC-Coinbase olayı hakkında açıklamalarda bulundu. FTX CEO’su bir kez daha kriptonun federal kurumlar tarafından denetlenmesini desteklediğini belirtti.

FTX CEO’su SEC Denetimlerini Destekliyor

En büyük kripto para borsalarından birisi olan FTX’ın kurucu ortağı ve CEO’su Sam Bankman-Fried, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile kripto para borsası Coinbase arasında yaşanan olaylar hakkında kendi düşüncelerini aktardı. Sam Bankman-Fried açıklamasında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) menkul kıymet olarak nitelendirdiği bu tokenları düzenleme işlemi için sorumlu kurum olduğunu belirtti.

ftx ceosundan sec coinbase aciklamasi 2

Sam Bankman-Fried’in bu açıklaması SEC ve Coinbase tartışması sonrasında geldi. SEC kısa bir süre önce ABD’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase tarafından listelenen en az dokuz kripto paranın kayıt dışı menkul kıymet olduğunu iddia etmişti. Düzenleyici kurum, Coinbase tarafından listelenen tokenlerin büyük bir kısmının bu kategoriye girdiği belirtilmişti. SEC’in bu açıklamasının ardından Coinbase tarafından yapılan bir açıklamada, SEC’in bu çıkışı sonrasında konunun mahkemeye taşınacağı açıklanmıştı. Haziran 2022’de Sam Bankman-Fried yaptığı bir açıklamada, kripto para piyasasında SEC düzenlemelerinin, kripto para birimleri için “iyi” olduğunu söylemişti. Sam Bankman-Fried yaptığı bu son açıklama ile de düzenleyicilerin bu düzenlemelerinin kripto para birimlerinin geleceği için iyi bir şey olduğu söylemini yenilemiş oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala