bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

Coinbase ve Flexa SEC’in İddialarına İtiraz Edecek

coinbase ve flexa secin iddialarina itiraz edecek

Kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto borsasında listelenen yedi kripto para biriminin menkul kıymet olduğu iddialarına karşı çıkarken, ilgili kripto paralardan birinin ihraççısı Flexa, SEC tarafından temasa geçilmediğini belirtti.

CoinBase ve Flexa SEC’e Dava Açmaya Hazırlanıyor

Federal savcılar Coinbase’in eski bir yöneticisi hakkında soruşturma başlatmış ve başlatılan soruşturmada eski Coinbase yöneticisinin içeriden bilgi alarak borsada işlem yapıp 1.5 milyon dolarlık bir gelir elde ettiğini iddia etmişti. SEC tarafından açılan ayrı bir hukuk davası şikayetinde ajans, bu kişi tarafından işlem yapılan 25 kripto para biriminden dokuzunun menkul kıymetler olduğunu ve neyin “yatırım sözleşmeleri” olarak nitelendirildiğini belirleyen ABD Yüksek Mahkemesi emsali olan Howey testini neden geçeceklerini ayrıntılı olarak belirtti. Konu ile ilgili olan dokuz token, Flexa’nın AMP coin’inin yanında RLY, DDX, XYO, RGT, LCX, POWR, DFX ve KROM’u içeriyor.

coinbase ve flexa secin iddialarina itiraz edecek 2

SEC, soruşturmanın devam ettiğini ve ajansın Coinbase’e ya da kripto para ihraççılarına karşı herhangi bir eylemde bulunmayı planlayıp planlamadığı konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı. Son olarak SEC tarafından son dönemlerde hangi kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak nitelendirildiği, dijital varlık düzenlemesi etrafında uzun süredir önemli bir konu olarak tartışılmaya devam ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala