bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,166.19 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.12 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 602.87 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 142.61 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522106 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467193 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149924 0.65%

FSA, Haziran 2023’e Kadar Stablecoin Yasağını Kaldırabilir

fsa haziran 2023e kadar stablecoin yasagini kaldirabilireefd

Bir.ok ülke kripto para birimleri ile yakından ilgileniyor. Bunun yanında stablecoin’ler ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), stablecoin yurt içi dağıtımına yönelik yasağı kaldırmak için çalışıyor ve bu yıl içinde belirli stablecoin birimlerine izin vermeyi planlıyor.

Japonya’nın Belirli Stablecoin’leri Haziran’a Kadar Kabul Etmesi Bekleniyor

Yerel bir mali otoriteye göre, Japonya’nın yatırımcıların Tether (USDT) gibi stablecoin’ler kullanarak ticaret yapmasına izin veren yeni düzenlemelerinin en geç Haziran 2023’te kabul edilmesi bekleniyor.

fsa haziran 2023e kadar stablecoin yasagini kaldirabilirert

Japonya FSA sözcüsü yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Bu, stablecoin denilen tüm yabancı ürünlere herhangi bir kısıtlama olmaksızın izin verileceği anlamına gelmiyor. Kamuoyu açıklamasının kapatılmasının ardından gerekli prosedürlerle ilan edilmesi ve uygulanması planlanıyor, bu nedenle kesin tarih henüz kararlaştırılmadı.

Bunlara ek olarak FSA temsilcisi bu ürünlerin kullanıcılar açısından bireysel önlemler alındıktan sonra testleri geçen stablecoin’lere izin verileceğini sözlerine ekledi. FSA sözcüsü Tether (USDT) veya USD Coin (USDC) gibi büyük stablecoin’lere izin verilip verilmeyeceğini bilme şansının olmadığını da söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala