bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Fransız Ekonomist: Bitcoin (BTC) Başarısız Oldu

benoit2

BIS İnovasyona Merkezi’nin başında bulunan Fransız ekonomist Benoit Coeure, Bloomberg’e verdiği röportajda, Bitcoin’in (BTC) başarısız olduğunu ifade etti. Buna gerekçe olarak da varlığın oynak yapısını gösterdi.

Coeure, kripto para biriminin “bir yeri olduğunu” kabul ederken, ödemelerde kullanılacak olan bir CBDC’ye ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.

Bankacı, Bitcoin’in bir yatırım olabileceğini söyledi. Ancak buna karar vermesi gereken kişilerin yatırımcılar olduğunu da ekledi. Coeure ayrıca, şirketinin finansal sistemini kontrol etmek yerine, istikrarını sağlamak istediğini söylüyor.

CBDC Konusu

Ekonomist yaptığı açıklamada, farklı ülkelerin farklı rolleri üstlenmesinden ötürü, CBDC konusunda aktif bir yarışın olmadığını iddia etti:

“Ben bunu bir yarış olarak görmüyorum. Tüm ülkeler birbirlerinden farklıdır. Çin’in projesine bakacak olursanız, projenin çok yerli bir yapıda olduğunu görebilirsiniz. Bu proje, Çin’in finans sistemine, çalışma şekline ve onların düzenine gerçekten uyuyor. Her ülke bu konuda kendi yolunu belirleyecek. Bu nedenle ilk davrananın bir avantaja sahip olduğunu düşünmüyorum.”

Avrupa Merkez Bankası’nın yönetim kurulunun eski bir üyesi olan Coeure, büyük teknoloji şirketlerinin gerçekten de dijital para piyasasında ilk hareket eden olmak için çaba göstereceğine ve CBDC’lerin güçlenmesini engelleyeceğine inanıyor:

“Herkesin kendi yolculuğuna çıkabilmesi için, bunun bir haritasını çıkarmamız gerekiyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala