bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Forum Metaverse’de CB. Erdoğan’ın Açıklamaları Ripple SEC Davasında Son Durum

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla Kripto Bülten‘in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de birçok önemli gelişme yaşandı.

Nelerden Bahsedildi?

Türkiye’nin metaverse hamlesiyle açıyoruz. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mart’ta Ankara’da ATO Congresium’da düzenlenen ‘Forum Metaverse’ etkinliğinde ‘Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum” dedi.

Erdoğan, metaverse için “dijital teknolojilerin nevruzu” ifadesini kullandı ve “Madem artık giderek büyüyen bir dijital ekonomi gerçeği, dijital kültür hakikati var, öyleyse ülkelerin tamamının uzlaşmayla kabul edip arkasında duracağı bir dijital hukuk düzeni kurulmadan bu sorunların çözümü mümkün değildir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, “bu kaotik dijital iklimde öncelikle kendi insanlarımızın yer almalarını sağlayacak imkanları oluşturmak bize düşüyor” diyerek atılacak inovatif adımların en üst makamdan duyurusunu yapmış oldu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de bakanlığın metaverse adımını kamuoyuna açtı. Bakan Özer, metaverse’e geçiş için okullardaki altyapının hazırlanmaya başlandığını söyledi. Barcelona’da düzenlen Avalanche Summit 2022, tüm dünyadan kripto topluluğunu ağırladı. Bu yıl BTC Haber olarak bizden bir ekibin de Medya Partneri olarak katılım sağladığı etkinlikler 4 gün sürdü. 

AVAX ekosistemindeki birçok yeniliğin, gelişmenin, metaverse ve NFT oyunlarının tanıtıldığı, blockchain’in geleceğine dair projelerin sunulduğu zirve, büyük bir hızla geride kaldı. 

Poble Espanyol’daki zirvede Coingecko’dan blockchain.com’a, Galaxy Digital’den MasterCard’a ve Türkiye’nin otomobili TOGG’a kadar önemli bileşenler buluştu.

Etkinlik ve gelişmeleri yerinde takip eden BTC Haber ekibi, katılımcılarla röportajlar gerçekleştirdi, özel haberler üretti. Bunları, sizler için kanalımızda hızla yayına aldık. Avax zirvesi tamamlanırken, eş zamanlı olarak başlayan Hackathon ise 27 Mart’a kadar sürdü. Burada geliştiriciler, blockchain ile ilgili gündemlerindeki son gelişmeleri paylaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala