bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,933.86 2.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,979.64 1.69%
bnb
BNB (BNB) $ 595.21 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 145.97 0.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50652 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446872 1.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146529 2.79%

Feminist Müzik Grubu Pussy Riot, Ukrayna DAO Başlattı

feminist muzik grubu pussy riot ukrayna dao baslatti1 1

Rus feminist müzik grubu Pussy Riot, Ukrayna DAO ile savaşa karşı Ukraynalıların yanında olmak amacıyla kampanya başlattı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı harekâtı dünyayı ayağa kaldırdı. Destek amaçlı organizasyonlar da kendilerine yol olarak kriptoyu seçiyor. Pussy Riot kurucusu Nadya Tolokonnikova, Ethereum NFT’leri kullanarak Ukraynalılar için bağış toplamak üzere harekete geçti.

Savaş karşıtlığıyla bilinen ve daha önce Rusya’da “yabancı ülke ajanı” ilan edilen grup, Twitter üzerinden duyurusunu yaptı.

Pussy Riot, Ukrayna DAO İçin Ukrayna Bayrağının NFT’sini Paylaştı

Ukrayna bayrağının bir NFT‘sinin satın alınması yoluyla ilerleyecek kampanya şu sözlerle duyuruldu:

“Amacımız, Putin’in Ukrayna’da başlattığı savaştan zarar görenlere yardım eden Ukraynalı sivil kuruluşlara bağışta bulunmak için para toplamak”.

Merkezi olmayan özerk örgüt (DAO) için dijital sanat ve sanatçı piyasası SuperRare’in küratörü Trippy Labs ve DeFi liderlerinden oluşan bir kolektif olan PleasrDAO‘nun üyeleri diğer kurucu üyeler oldu.

Kampanya için Ethereum’da basılan 10.000 Ukrayna bayrağı NFT’sinden oluşacak. Tüm gelirler Return Alive Foundation ve STK Proliska’dan yararlanacak. Ek olarak, daha büyük katkıda bulunanların katılmasına izin vermek için NFT piyasaya sürülecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala