bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

Fed Başkanı Jerome Powell, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

fed baskani jerome powell faiz karari hakkinda konustu

Fed küresel olarak merakla beklenen faiz kararı sabit tuttuğunu açıklandı. 11’e 0 oy birliği ile faiz oranını 0 – 0.25 aralığında sabit tuttulması sonrası Fed Başkanı Jerome Powell soruları cevapladı. Konuşmasında omicron varyantına değinen Powell, yüksek enflasyonun zorluk çıkardığını söyledi:

“Geçtiğimiz haftalarda yeni Omicron varyantının ortaya çıkması ve vakaların artması sorun yaratıyor. Tahminlerde de ön görüldüğü üzere medyan büyüme tahmini 5.5 seviyesinde. İş piyasası koşulları ise değişiyor. Maksimum istihdam için çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

fed baskani jerome powell faiz karari hakkinda konustu 2

Fed Başkanı Powell, Kripto Konusuna Değindi

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Powell’ın kripto paralar konusundaki çelişkili yanıtları dikkat çekti. Kripto paralar konusuna değinen Powell şu ifadelere yer verdi:

“Kripto paralar oldukça riskli ve hiçbir şey tarafından desteklenmiyorlar ancak ben mali istikrarsızlığı getirecekleri konusundaki endişelere katılmıyorum.”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden‘ın kurduğu stablecoin grubun raporunu destekleyen Powell, ek olarak stablecoin’lerin şu anda uygun bir şekilde düzenlenmediğini belirtti.

Son olarak Powell’ın açıklamaları sonrası Ethereum’un (ETH) yükselerek yeniden 4.000 dolar bandını aştığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala