bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,451.00 1.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,082.41 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 587.70 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 152.77 3.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.550912 3.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460248 0.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157448 2.54%

Fed Başkanı Jerome Powell, Faiz Kararının Ardından Konuştu

fed baskani jerome powell faiz kararinin ardindan konustu

Amerika Merkez Bankası Fed, Mayıs 2022 faiz kararını 50 baz puan artırma yönünde verdi. 2000 yılından beri en sert faiz artışı olarak değerlendirilen bu kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell da kürsüye çıktı. Jerome Powell, faiz açıklamasının ardından basın ile buluştu.

Fed Başkanı Jerome Powell, Mayıs 2022 Faiz Kararı için Konuştu

Enflasyonun yüksek olduğuna ve piyasaların daraldığına değinen Fed Başkanı Jerome Powell, bilançoda da küçültmelere gidildiğine dikkat çekti. “Yüzde 5,5’lik bir gelişmenin ardından ilk çeyrekte genel ekonomik aktiviteler biraz küçülse de ekonomimiz gücünü koruyor” diyen Powell, hane halkı ve işletmelerdeki yatırımların küçük de olsa gelişmeye devam ettiğini belirtti.

“50 baz puanlık artış getirdik ve bir sonraki toplantılarda da daha fazla artış getireceğiz” diyen Powell, mümkün olan en net şekilde düşüncelerimizi ortaya koyacaklarını ve enflasyonu yüzde 2’lik hedefe getirmeye çalıştıklarını söyledi.

fed baskani jerome powell faiz kararinin ardindan konustu 2

Gelecek dönemde olacaklara karşı hazırlanmak istediklerini belirten Powell, oldukça dikkatli davrandıklarına dikkat çekti. Powell aynı zamanda Amerikan ekonomisinin daha sıkı para politikalarıyla daha iyi sonuçlara varabileceğinin altını çizdi.

Powell, ekonominin ve ülkenin son iki yılda koşullarla mücadele ederken “dayanıklı olduğunu” da sözlerine ekledi ve enflasyonu düşürmenin güçlü işgücü piyasası koşullarının “sürekli bir dönemi” yaratmak için çok önemli olduğunu söyledi.

Powell aynı zamanda 75 baz puanlık artışın düşünülen bir şey olmadığını da belirtti. Soru cevap bölümünde ise Avrupa ve Çin’deki durumların enflasyonu artırmasının muhtemel olduğuna dikkat çekti.

Fed Jerome Powell, “İşgücü piyasası güçlenmeye devam etti ve son derece sıkı” şeklinde konuştu.

Fed başkanına göre, istihdam yılın ilk üç ayında 1,7 milyon iş arttı ve işsizlik oranı yüzde 3,6 ile yaklaşık beş on yılın en düşük seviyesine geriledi.

Powell, bunun sonucunda işverenlerin açık iş pozisyonlarını doldurmakta güçlük çektiğini ve ücretlerin son yıllardaki en hızlı şekilde arttığını söyledi.

“Maaşlar artıyor, güzel bir dönemdeyiz” diyen Powell, “Resesyona gidecek bir durumda değiliz” yorumunu yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala