bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

FBI, Tesla’ya Fidye Yazılımı Saldırısı Planladığı İddiasıyla Bir Rus Vatandaşını Tutukladı

FBI Teslaya Fidye Yazilimi Saldirisi Planladigi Iddiasiyla Bir Rus Vatandasini Tutukladi 1

Amerika Birleşik Devletleri Federal Bürosu Soruşturması, elektrikli otomobil üreticisi Tesla’ya karşı planlanan fidye yazılımı saldırısında komploculardan birini tutukladı.

Bir Rus vatandaşı ve komplocuları, Tesla’ya karşı büyük bir fidye yazılımı saldırısına çok yaklaştı. Ancak FBI ve Tesla ekibi saldırıyı tam zamanında durdurdu. Geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri Federal Bürosu Soruşturması, Tesla’nın elektrikli otomobil üreticisine karşı engellenmiş bir fidye yazılımı planında bir komplocuya karşı suç duyurusunu ortaya çıkardı. FBI, 27 yaşındaki Rus vatandaşı Pavel Kriuchkov’u Tesla’ya yönelik fidye yazılımı saldırısını komplo kurmaktan Los Angeles’ta tutukladı.

Tutuklanan Rus vatandaşının firmanın Gigafactory Nevada sitesinde bir Tesla çalışanı işe almaya çalışarak saldırıyı ABD’de gerçekleştirmeye çalıştığı iddia ediliyor. Tespit edilmekten kaçınmak için bir Tor tarayıcısı kullanarak yüklenen personelin Bitcoin cüzdanına küçük bir avans ödemesi yaptı. Personelden Tesla’ya yönelik, hedefli bir kötü amaçlı yazılım saldırısının kurulmasına yardımcı olması istendi. Bu, dağıtılmış bir hizmet reddi saldırısını ve ardından hassas şirket verilerinin dışarı sızmasını içeren iki aşamalı bir komplo idi.

Kripto Para Dolandırıcılığı Artmaya Devam Ediyor

Dünya genelinde kripto para ile ilgili dolandırıcılıklar, devam eden COVID-19 salgınının ortasında önemli ölçüde arttı. Bu yılın başlarında, ABD Federal Soruşturma Bürosu, dolandırıcıların kripto para ile ilgili dolandırıcılıklarda bir artış sağlamak isteyebileceğini söyleyen bir uyarı yayınladı. Bazı ülkeler ayrıca fidye yazılımı saldırılarında, saadet zincirlerinde ve kripto para birimlerini içeren diğer farklı dolandırıcılık türlerinde artış içeren kripto para dolandırıcılıklarında bir artış olduğunu bildirdi.

Sahte ICO’lar, video dolandırıcılıkları ve saadet zinciri gibi çeşitli kripto para dolandırıcılığı türleri çok yaygın hale geldi ve liste devam ediyor. Daha önce de Twitter’daki birkaç ünlü kişinin hesapları, takipçilerinden Bitcoin istemek için hacklenmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala