bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,210.20 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.36 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 608.61 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528567 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475675 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150662 0.17%

Ethereum Merge Güncellemesi, Yeni Kripto Para Borsası ve Kripto Açıklaması

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu haftanın öne çıkan haberleri kahve zinciri Starbucks’ın, Polygon tabanlı yeni platformu Odyssey’i tanıtması, Ethereum Merge yükseltmesinin gerçekleşmesi, Do Kwon’a Güney Kore’den tutuklama kararı çıkması, Rusya’nın, 2023’de uluslararası ödemelerde kripto paraların kullanımına başlayacağını duyurması ve daha fazlası Kripto Bülten’de.

Kripto Para Dünyasında Neler Oluyor?

Kripto para sektörüyle birlikte NFT dünyası ve Web3 teknolojileri de gelişme gösteriyor. Bu teknolojilerin gelişmesiyle birçok büyük şirket, yönünü Web3 teknolojilerine çevirdi. Starbucks da bu şirketler arasında yer alıyor. Küresel kahve zinciri Starbucks, Polygon tabanlı yeni platformu Odyssey’i tanıttı. 

Opera, mevcut tarayıcısına ek olarak, “Kripto Tarayıcı Projesi” geliştirdiğini açıklamış ve yeni Web3 tarayıcısını geçtiğimiz ocak ayında tanıtmıştı. Bu gelişmenin ardından şirket, “Opera Crypto Browser” isimli özel tarayıcısına yeni uygulamalar eklemeye başladı. Opera’nın kripto tarayıcısı, MetaMask‘i entegre ettiğini duyurdu.

Kripto sektöründeki borsalara bir yenisi daha eklendi. Citadel Securities, aralarında Fidelity Investments ve Charles Schwab gibi önemli isimlerin olduğu bir konsorsiyum ile güç birliği yaptı. Ortaya yeni bir kripto para borsası çıktı. EDX Markets olarak isimlendirilen kripto para borsası, piyasanın en yeni oyuncusu olarak sahneye çıkıyor.

Kripto para konusunda en sıkı ülkelerden biri olan Güney Kore, Terra çöküşü sonrası olaya en çok müdahale eden ülkeler arasında yer alıyor. Güney Kore bu kez Terra’nın Kurucusu Do Kwon’un tutuklanmasını talep etmesi ile gündeme geldi.

Bir süredir kripto paralarla ilgilenen Rusya, konuyla ilişkin önemli bir tarih verdi. Rusya’nın Maliye Bakanı Anton Siluanov, 2023’de uluslararası ödemelerde kripto paraların kullanımına başlayacaklarını açıkladı.

Kripto para borsası Binance tarafından oluşturulan bir Blockchain ağı olan BNBChain, Google’ın bulut bilgi platformu GoogleCloud ile güçlerini birleştiriyor. Anlaşmaya göre, BNB Chain ve Google Cloud, Blockchain ve Web3 teknolojisini geliştirmek için çalışacak.

Kripto para ekosistemi için oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Beklenen Ethereum Merge yükseltmesi sonunda gerçekleşti. Merge yükseltmesiyle birlikte Ethereum Blockchain ağı Proof of Work’ten Proof of Stake’e başarıyla geçiş yaptı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala