bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,801.29 3.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,914.30 3.95%
bnb
BNB (BNB) $ 582.35 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 6.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502993 2.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446883 3.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144303 4.18%

ETC Group, BTCE’yi Karbon Nötr Yapacaklarını Açıkladı

karbon

ETC Group’un BTCE’si, karbon ayak izini dengeleyen ilk ETP olacak.

ETC Group bugün, önde gelen kripto ETP’i ETC Group Physical Bitcoin’in (BTCE) karbon nötr olan ilk Bitcoin ETP’i olacağını duyurdu. ETC Group, BTCE Bitcoin madenciliği ve işlem faaliyetleriyle ilişkili CO2e1 emisyonlarını telafi eden, elle seçilmiş, yüksek kaliteli karbon kredileri ile Bitcoin ETP’i olan BTCE’nin karbon ayak izini dengeleyecek. Bu karbon kredileri, dünyanın en saygın iklim ve koruma gruplarından bazılarının küratörlüğünü yaptığı ve yönettiği projeleri destekleyecektir.

ETC Group’un kurucu ortağı ve CEO’su Bradley Duke, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı.

“Bitcoin gibi kripto para birimlerinden yararlanan şirketler, iklim endişelerini gidermek için anlamlı adımlar atmakta haklılar. Bitcoin madencilerinin giderek daha fazla yenilenebilir elektrik sağladığını görmekten memnunuz, ancak biz ETC Group olarak daha fazlasını yapmanın ve şimdi harekete geçmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, Bitcoin ürünümüzün karbon ayak izini hesaplamak için girişimimizi başlattık ve dünyanın en saygın iklim eylemi şirketlerinden bazıları tarafından küratörlüğünü ve izlenen yüksek kaliteli projelerle bunu dengeledik.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala