bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,820.10 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,330.98 2.50%
bnb
BNB (BNB) $ 605.54 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 0.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52069 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470504 1.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150599 1.78%

Epic Games toplu işten çıkarmaya gitti

epic gamesden teknoloji girisimi hadeana 30 milyon dolarlik yatirimer

Kripto para sektöründe birçok şirket personellerini işten çıkarmaya başladı. Son olarak bu şirketlerden biri Epic Games. Epic Games, gerçekçi olmayan metaverse hedeflerini öne sürerek 830 personelini işten çıkardı.

Epic Games, metaverse hedefleri nedeniyle 830 personelini işten çıkardı

Fortnite’ın arkasındaki şirket olan Epic Games, metaverse ilham alan gelire ilişkin gerçekçi olmayan beklentilerin, kazandığından çok daha fazla para harcamasına neden olmasının ardından iş gücünün yüzde 16’sını yaklaşık 830 personel işten çıkarma kararı aldı.

CEO Tim Sweeney, Epic Games çalışanlarına yaptığı paylaşımda “İşten çıkarmaların tek yol olduğu ve bunları şimdi ve bu ölçekte yapmanın mali durumumuzu istikrara kavuşturacağı sonucuna vardık” diye yazdı.

Sweeney, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

“Bu geçişi işten çıkarmalar olmadan atlatabileceğimiz konusunda uzun zamandır iyimserdim, ancak geriye dönüp baktığımda bunun gerçekçi olmadığını görüyorum. Epic Games, bugün birden fazla departmanda 870 çalışanını işten çıkardı; bu da iş gücünün yüzde 16’sına tekabül ediyor. İşten çıkarılanlar 6 ay kıdem tazminatı alacak. Bir süredir, Epic ve Fortnite’ın bir sonraki evrimine yatırım yaparak kazandığımızdan çok daha fazla para harcıyoruz”

Sweeney, şirketin son zamanlardaki büyümesini, oyuncuların kendi oyun içi içeriklerini yüzde 40’lık bir kesinti karşılığında oluşturup satmalarına olanak tanıyan Fortnite Creator programına borçluyken, bu değişim daha düşük marjlarla sonuçlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala