bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,257.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.20 3.02%
bnb
BNB (BNB) $ 607.32 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.80 6.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527967 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476619 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151364 6.51%

Elon Musk, Çin’in Yapay Zeka Düzenlemesi Hakkında Konuştu

elon musk cinin yapay zeka duzenlemesi hakkinda konustu

Başarılı girişimci Elon Musk, yapay zekâ alanına şüphe iler yaklaşsa da kendi yapay zekâ şirketini geçtiğimiz aylarda kurduğunu açıklamıştı. Elon Musk son olarak Çin’in yapay zekâ düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su, Twitter’ın sahibi olan başarılı girişimci Elon Musk, Çin’e yaptığı son gezi sırasında yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi. Elon Musk gerçekleştirdiği gezi sonrasında Çin hükümetinin ülkede yapay zekâ düzenlemeleri başlatmak adına girişimlere başladığını dile getirdi. Konu hakkında daha fazla detay vermeyen Elon Musk, şu ifadeleri kullandı:

Çin’e yaptığım son seyahatte oradaki üst düzey liderlerle görüştüğümü belirtmekte fayda var. Yapay zekâ riskleri ve bazı gözetim ve düzenlemelere duyulan ihtiyaç konusunda çok verimli tartışmalar yaptığımızı düşünüyorum. Gerçekleştirdiğim görüşmelerden anladığım kadarıyla Çin’de yapay zekâ düzenlemesi yakın bir tarihte başlayacak.

Son olarak Çin’in siber uzay düzenleyicisi, Nisan ayında üretken yapay zekâ hizmetlerini yönetmek için taslak önlemleri açıkladı ve firmaların tekliflerini halka sunmadan önce yetkililere güvenlik değerlendirmeleri sunmalarını istediğini dile getirmişti. Bununla birlikte pek çok hükümet, OpenAI‘nin ChatGPT’sinin piyasaya sürülmesinin ardından son aylarda yatırım ve tüketici popülaritesinde bir patlama yaşayan gelişmekte olan teknolojinin tehlikelerini nasıl azaltacaklarını düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala