bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,161.07 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.45 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 584.25 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 186.92 2.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621289 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654218 2.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218027 15.08%

Elon Musk’a Insider Trading Suçlaması

Elon Muska Insider Trading Suclamasi1

Elon Musk, Dogecoin davasında insider trading ile suçlanıyor. Davacılar, Musk’ın Dogecoin‘i manipüle ettiğini ve milyar dolar zarar ettiklerini iddia etti. Dünyanın en zengin insanları arasında bulunan Musk, içeriden bilgi alarak işlem yaptığı belirtiliyor. Musk cephesi ise iddiaları reddediyor.

Elon Muska Insider Trading Suclamasi5

Elon Musk’a Yeni Suçlama

Elon Musk, içeriden bilgi alarak Dogecoin ticareti yapmakla suçlandı. Manhattan federal mahkemesine yapılan başvuruda, Elon Musk ve Tesla’nın kontrolündeki Dogecoin cüzdanı aracılığıyla kârlı işlemler yapıldığı kaydedildi. Musk’ın 2021’de NBC’nin “Saturday Night Live” programına katılması ve Twitter paylaşımlarını Dogecoin işlemlerinde kullandığı belirtildi. Ayrıca influencer’ların ücretli paylaşımları ve diğer tanıtım girişimlerine de yer verildi.

Yatırımcılar, nisan ayında Twitter logosunun Dogecoin köpeğiyle değiştirilerek manipülasyon yapıldığını belirtti. Twitter’ın logo hamlesiyle birlikte DOGE fiyatı yüzde 30 artış kaydetmişti. Musk’ın 124 milyon dolarlık DOGE satışı yaptığı kaydedildi. Davada, Musk’ın fiyat manipülasyonu ve insider trading ile yatırımcıları dolandırdığı iddia edildi.

Davacılar, Musk’ı DOGE fiyatını iki yıl boyunca kasıtlı olarak yüzde 36 binden fazla yükseltmekle suçladı. Musk ve Tesla, mart ayında iddiaları ‘hayali kurgu eseri’ olarak nitelemişti. Davaya bakan hakim Alvin Hellerstein ise değiştirilen şikayetlere izin verileceğini ve önyargılı olunmayacağı yönünde karar vermişti. Diğer yandan Dogecoin Vakfı’nın davalı olmaktan çıkarılma talebi kabul etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala