bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,429.46 0.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,934.71 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 593.74 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 143.79 1.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499767 1.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437792 0.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141386 1.38%

CoinShares’den NFT’ler için Adil Fiyatlandırma Botu

CoinCharesden NFTler icin Adil Fiyatlandirma Botu

NFT sektörü genellikle koleksiyon satışları üzerinden gündeme geliyor. Bu satışlar bazen çok uçuk fiyatlarda veya hatalı olabiliyor. Bu da NFT’lerin fiyatlandırılması konusu da önemli bir soru işareti oluşturuyor. Bu durumu çözmeye çalışan birçok çözüm aracı bulunuyor. OpenSea benzeri projeler, bu satışlar sırasında algoritma kullanarak satıcıları uyarabiliyor. Son olarak bir çözüm de CoinShares‘den geldi. Şirket, NFT’ler için adil fiyatı hesaplamaya çalışan deneysel bir yapay zeka botu geliştirdi.

CoinSharesden NFTler icin Adil Fiyatlandirma Botu

CoinShares NFT’lerin Adil Fiyatını Hesaplamaya Çalışan Bot Tanıttı

NFT’ler her ne kadar çok popüler bir yatırım aracı olarak görülse de oldukça kronik bir soruna sahip: NFT fiyatlarının değişkenliği ve fiyatlandırma skalasındaki belirsizlik. Genel açıdan bakıldığında bir NFT’nin floor fiyatı, peak fiyatı ve söz konusu NFT‘nin koleksiyonda ne derede nadir parçalara sahip olduğu, o NFT’nin fiyatı üzerinde büyük bir etki sahibidir. Ancak her kullanıcının bu metrikleri kontrol edebilmesi ne yazık ki mümkün değil. Özellikle bir NFT’de hangi parçanın ne derece nadir olduğunu bilmek çok daha zor. CoinShares ise yapay zeka işleme kullanarak bu sorunu çözmeyi hedefliyor.

CoinSharesNFTAI adlı deneysel proje, OpenSea’deki NFT koleksiyonlarını adil olarak fiyatlandırmak için farklı veri kümelerini bir araya getiriyor. Botla etkileşim kurmak için, ilgilendiğiniz belirli bir NFT’nin OpenSea bağlantısını almanız ve bunu botta tweet’lemeniz gerekiyor. Buna karşılık bot, tahmini bir değerle yanıt veriyor.

Botun araştırma makalesine göre algoritma, NFT işlem kaydından bir fiyat endeksi oluşturmak için hedonik model oluşturuyor. Veriler, Ethereum NFT’lerine odaklanıyor ve belirli NFT koleksiyonlarının özelliklerini ve geçmiş satışlarını indirmek için verileri Opensea’nin resmi API’sinden çekiyor.

Diğer taraftan botun şu anda kusursuz çalıştığını söylemek de pek mümkün değil. Öyle ki birkaç kullanıcı, NFT’sini bota yönlendirdiğinde değerinin çok altında bir fiyat ile karşılaştı. Botu test edenlerin arasında bu durumun tam tersini görmek de mümkün.

Yapay zekanın nasıl çalıştığına dair sunulan makaleye göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala