bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,688.53 1.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.54 1.84%
bnb
BNB (BNB) $ 566.79 4.39%
solana
Solana (SOL) $ 143.06 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501833 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428743 2.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146122 1.85%

Coinbase ve Kraken’den Avustralya’ya tavsiye

Coinbase ve Krakenden Avustralyaya tavsiye2

Avustralya’da kripto paralara yönelik çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede Avustralya Meclisi’nde kritik bir oturum gerçekleştirildi. ABD merkezli kripto borsaları Coinbase ve Kraken yöneticileri de oturuma katıldı. Borsa yetkilileri, ülkede çalışmaların hızlandırılması yönünde tavsiye verdi.

avustralyadan kripto varliklari siniflandirma hamlesi2

Avustralya’da kripto çalışmaları sürüyor

Coinbase, Avustralya’nın kripto düzenleme çabalarını hızlandırması gerektiğini açıkladı. Senato’da kripto tasarısı için yapılan oturumda konuşan Coinbase Baş Politika Sorumlusu Faryar Shirzad, Avustralya’nın yarışta kalmak için düzenleyici netliği sağlaması gerektiğini söyledi. Shirzad, “Avustralya ne kadar erken harekete geçerse, büyüme için istikrarlı ve esnek bir çerçeveye inşa edebilir” dedi.

Rakip bölgelerin zaman çerçevelerini çizdiğini ifade eden Shirzad, “MiCA’nın muhtemelen en geç 2025’in başlarında hayata geçecek olması ilginç olabilir. Birleşik Krallık, öne geçmeye çalışmak için istişarelerini hızlandırıyor” dedi.

Kraken‘in Avustralya Genel Müdürü Jonathon Miller da düzenleyici belirsizliğin karar vermeyi zorlaştırdığını söyledi. Miller, “Avustralya’ya pazarına çok bağlıyız ancak net bir görüşünüz olmadığında karar vermek zor” ifadelerini kullandı.

Avustralya Hazinesi, şubat ayında kripto düzenlemesi için danışma belgesi yayınlamıştı. Hazine’den dün yapılan açıklamada 91 paydaştan geri bildirim alındığı belirtildi.

Avustralya, geçen hafta iflas eden kripto borsası FTX’in lisansı resmen iptal etmişti. Ülkede Binance’e yönelik baskılar da artmıştı. Borsanın Avustralya ofisi, türev ürünler soruşturması kapsamında regülatörler tarafından aranmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala