bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,709.80 1.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,028.12 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 582.11 1.86%
solana
Solana (SOL) $ 148.92 5.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524549 3.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443079 2.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150927 4.09%

Coinbase, Vadeli İşlem Borsası FairX’i Satın Aldığını Duyurdu

coinbase vadeli islem borsasi fairxi satin aldigini duyurdu

Kripto para dünyasındaki gelişmeler hızla devam ediyor. Son olarak Coinbase, CFTC tarafından onaylı bir vadeli işlem borsası olan FairX‘i satın aldığını duyurdu. Coinbase‘in blog gönderisine göre, anlaşma geleneksel kapanış koşullarına ve incelemelere tabi durumda. Coinbase’in satın almayı yılın ilk mali çeyreğinde tamamlaması bekleniyor. 

Coinbase FairX’i Satın Alarak Ekosistemini Genişletiyor

ABD merkezli kripto para borsası bir süredir bünyesine yeni şirketler alarak genişleme yoluna gidiyor. Kısa bir süre önce şirketin Unbound Security’yi satın aldığını sizlerle paylaşmıştık. Bu adımları sayesinde Bank of America tarafından puanı yükseltilen Coinbase, CFTC tarafından onaylı FairX satın alımı ile büyümeye devam ediyor.

coinbasein cposu coinbase cloud kriptonun awssi olacak 2

Şirketin resmi blog sayfasındaki satın alım duyurusunda konula alakalı olarak şu ifadelere yer verildi:

“Bu, Coinbase‘in nihayetinde vadeli işlem piyasasını, basitleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi aracılığıyla milyonlarca müşterimiz için erişilebilir hale getirme yolunda önemli bir adım.”

İlk başta FairX’in mevcut platformu üzerinden operasyonlarını yürüteceğini açıklan şirket, şu detayları paylaştı:

“Bu satın alma ile, başlangıçta FairX’in mevcut ortak ekosistemi aracılığıyla düzenlenmiş kripto türevlerini piyasaya sürmeyi planlıyoruz. İlerleyen dönemlerde ise, ABD’deki tüm Coinbase müşterilerine kripto vadeli işlemlerini sunmak için FairX‘in altyapısından yararlanmayı planlıyoruz. Coinbase’in sunduğu kullanımı kolay bir kullanıcı deneyimi sunarak vadeli işlem piyasasını milyonlarca perakende müşterimiz için daha ulaşılabilir hale getirmek istiyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala