bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,014.08 4.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.75 7.09%
bnb
BNB (BNB) $ 567.93 3.76%
solana
Solana (SOL) $ 121.67 9.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49419 4.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431377 4.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130153 7.13%

Coinbase sözleşmeleri, Yüksek Mahkeme’ye taşındı

Coinbase Demokrat vekiller ile bulusacak 2

ABD Yüksek Mahkemesi, Coinbase ve kullanıcıları ile ilgili yasal bir anlaşmazlığı ele aldı. Mahkeme, anlaşmazlıkları hangi sözleşmenin yöneteceğine dair usul meselesini masaya yatırdı. Buna göre sözleşmelere bir hakimin mi yoksa hakemin mi karar vermesi gerektiği incelendi.

coinbasein base blockchain agi kullanima sunuldu

Coinbase ile ilgili son kararı Yüksek Mahkeme verecek

Bloomberg’in haberinde sorunun taraflar arasındaki çelişkili anlaşmalardan kaynaklandığı belirtildi. Tarafların birinin sözleşme tahkimini savunduğu diğerinin ise mahkeme ya gidilmesi gerektiğini bildirdii.

Coinbase, ilk etapta müşterilerine tahkim hükümleri uygulamıştı. Anlaşmazlıkların çözümünü Kaliforniya mahkemelerine yönlendiren sözleşme ise durumu değiştirdi. Kullanıcılar, aldatıcı reklam iddialarının ardından Coinbase’in tahkim sürecine itiraz ederek toplu dava açtı.

Coinbase’in tahkimi teşvik etme çabaları alt mahkemelerde muhalefetle karşılaştı. Kaliforniya’da bir federal yargıç, mahkeme aracılığıyla aranan bir kararın geçerli olması gerektiği yönünde karar verdi. Sonuç olarak, şirketin anlaşmazlığı tahkime taşıma talebi kabul edilmedi. Yakın zamanda Yüksek Mahkeme, ilgili bir konu hakkında Coinbase lehine 5-4 oyla karar vermişti. Mahkeme daha sonra, şirketin anlaşmazlıkları tahkime taşımaya çalışırken müşteri davalarını duraklatma çabalarını desteklemeye karar verdi.

Yüksek Mahkeme’nin davayı ele alma tercihi, tahkim şartlarını kullanan şirketler için çok önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. Kararın, özellikle sürekli gelişen dijital para ticareti alanında kullanıcı sözleşmelerinin formülasyonunu ve uygulanmasını etkileyeceği belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala