bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Coinbase İflas Ederse, Kullanıcılar Varlıklarına Erişemeyebilir

coinbase iflas ederse kullanicilar varliklarina erisemeyebilir

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, şirketin iflas etmesi durumunda, kullanıcıların site üzerinde bulunan kripto varlıklarının kaybolabileceğini belirtti.

Coinbase’in İflası Durumunda Tüm Varlıklara El Konulabilir

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olan Coinbase için işler son günlerde hiç iyi gitmiyor. Şirket zarar etmeye devam ederken son olarak şirketin iflas etme eşiğinde olduğu iddiaları gündeme geldi. Konu hakkında açıklama yapan Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Coinbase’in iflas etmesi gibi bir durumun şimdilik olmadığını ve şirketin iflas riskinin bulunmadığını söyledi.

coinbase iflas ederse kullanicilar varliklarina erisemeyebilir 2

Şirketin ilk çeyrek kazanç raporuna dahil edilen bir açıklama ise Coinbase kullanıcılarının kafalarının karışmasına neden oldu. Açıklamaya göre Coinbase, şirketin iflas etmesi durumunda kullanıcıların varlıklarına el koyabileceğini belirtiyor. Bu risk ilk defa Coinbase’in bir kazanç raporunda yer aldı.

Şirketin raporuna göre, kullanıcıların Coinbase üzerinde tuttukları tüm kripto varlıklar bir iflas mülkünün malı olarak değerlendirileceğinden, bir iflas durumunda Coinbase’in müşterileri için saklamış olduğu tüm kripto varlıklarık iflasın konusu olabileceği ve bu varlıklara el konulup müşterin varlıklarına erişemeyebileceği belirtildi. Son olarak kritpto hizmetlerinden alınan vergiyi yüzde 28 olarak güncellemek isteyen Hindistan’ın Merkez Bankası, Coinbase’in ülkedeki hizmetlerinin durdurulduğunu açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala