bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,220.94 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,277.52 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 601.18 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 138.28 2.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512068 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460722 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147091 0.86%

Coinbase Hukuk Şefi, SEC’e Mektup Gönderdi

sec first republic bank yoneticilerini sorusturmaya basladi

Kripto para sektöründe birçok önemli gelişme yaşanıyor. Son olarak Coinbase‘in baş hukuk görevlisi, kripto para birimleri de dahil olmak üzere tüm varlık sınıflarını korumak için SEC’in RIA saklama kuralında revizyon talep ediyor.

Coinbase Hukuk Şefinden SEC’e Mektup

ABD’de düzenleyici kurumların baskısı altındaki kripto borsası Coinbase, rotayı Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) çevirdi. SEC ile davalık olan şirketin yöneticileri BAE’de temaslarda bulunacak. Coinbase’in açıklamasında BAE’nin stratejik bir merkez olma potansiyeline dikkat çekilmişti. Coinbase’in hukuk şefi, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC), kayıtlı yatırım danışmanlarının (RIA) müşteri varlıklarını nitelikli vasilerle saklama sorumluluklarına ilişkin önerilen düzenlemesinde birkaç revizyon yapmasını istedi.

SEC, Coinbase Custody Trust Company’yi nitelikli bir emanetçi olarak kabul etse de Coinbase, güncellenen RIA saklama kuralının kriptoyu haksız yere hedef aldığını ve menkul kıymetlere dayalı saklama uygulamaları hakkında uygunsuz varsayımlarda bulunduğunu iddia ediyor.

Bununla beraber RIA, müşterilere menkul kıymetlere yatırım yapma konusunda tavsiyelerde bulunan ve onların yatırım portföylerini idare edebilen bir şirkettir. Bu firmalar, yönetim altındaki varlıkların değerine bağlı olarak SEC veya devlet menkul kıymetler yöneticilerine kayıtlıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala