bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,755.62 0.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,947.60 2.36%
bnb
BNB (BNB) $ 570.85 2.43%
solana
Solana (SOL) $ 163.55 1.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516027 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464442 0.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150168 3.92%

Coca-Cola, NFT için Base’i seçti

Coca Cola, NFT için Base'i seçti

ABD’li içecek devi CocaCola, yeni NFT hamlesi için dikkat çekici bir seçim yaptı. Coca-Cola, Masterpiece NFT koleksiyonu için Coinbase’in Base ağını tercih etti.

Onchain Summer girişiminin parçası olan Masterpiece NFT koleksiyonu, Coca-Cola şişeleriyle iç içe geçen çeşitli sanat eserlerini baz alıyor. Bu çalışma, Base ağına geçerek topluluğun dikkatini üzerine çekmiş durumda.

coca cola dunya kupasi nft koleksiyonu icin crypto com ile anlastif

Coca-Cola’dan Base’de NFT hamlesi

Base ağındaki Masterpiece NFT koleksiyonu, Edvard Munch’ın Çığlık adlı eserini ve Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız eserini merkeze koyuyor. Coca-Cola, NFT koleksiyonunda Masterpiece reklamını kullanmayı tercih etti.

NFT’lerin sekiz versiyonu, 0,0011 ETH ile 0,014 ETH arasında fiyatlarla görücüye çıktı. Şirketten yapılan açıklamada, “Coca-Cola, Global Masterpiece kampanyasını önde gelen sanatçıların ikonik çalışmalarıyla zincire taşıyor” ifadesi kullanıldı.

Coinbase’in Base ağı, kısa sürede ulaştığı kullanıcı ve işlem hacmiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Layer-2 çözümü olan bu ağ, yeni nesil bir blockchain girişimi olarak görülüyor. Base, özellikle memecoin yatırımcılarının da yoğun ilgi duyduğu bir ağ haline gelmişti. Coca-Cola’nın bu hamlesine bakıldığında, NFT tarafında da ciddi kullanım durumlarını görebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala