bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

Çin Kripto Para Varlıklarının Mülkiyet Hakkını Güçlendirmeyi Planlıyor

cin kripto para varliklarinin mulkiyet hakkini guclendirmeyi planliyor

Çin Yüksek Mahkemesi; dijital para birimi, sanal ağ mülkiyeti ve verilere ilişkin mülkiyet yasalarını güçlendirmeye çağırıyor. Mahkeme, kripto para mülkiyet haklarının güçlendirilmesi gerektiğine inanıyor.

22 Temmuz’da yayınlanan bir belgede Çin Yüksek Mahkemesi “dijital para birimi, ağ sanal mülkiyeti ve veriler” ile ilgili mülkiyet haklarının korunmasının güçlendirilmesini talep etti.

Resmi mahkeme içtihadı “açık mülkiyet ile modern bir mülkiyet hakları sisteminin geliştirilmesini teşvik etmeyi” amaçlıyor.

Belgede ayrıca “özel mülkiyet haklarını, yasa dışı ele geçirmeyi ve özel teşebbüs mülkiyetini dondurmak için kamusal gücün kullanılması” yönünde çağrıdan bahsediliyor.

Ayrıca mahkeme içtihadında, kamu varlıklarının zimmetine geçirilmesi ve satışı da dahil olmak üzere mülkiyet haklarına ilişkin her türlü ihlalin cezalandırılması talep edilmektedir. Ayrıca varlık yönetimi ve denetiminin iyileştirilmesi de belirtilmiştir.

Kripto Para Birimini Mal Varlığı Olarak Tanıma

Bitcoin (BTC) ve diğer kripto varlıkları, dünya çapında birçok mevzuatta giderek daha fazla oranda mal varlığı olarak tanınmaktadır.

Özellikle Çin söz konusu olduğunda Bitcoin, Ekim 2018’de bir mahkeme tarafından ve geçen yıl Temmuz ayında da bir kez daha yasal olarak mal varlığı olarak tanındı.

Ayrıca 2018’de bir Hollanda mahkemesi , bir iflas davası sırasında Bitcoin’in mevcut mülkiyet yasası uyarınca “devredilebilir bir değer” olduğunu tespit etti.

Diğer yargı yerlerinde kripto para birimi seminal bir para biçimi olarak görüyor. Mayıs 2016 başında Japonya, Bitcoin ve dijital para birimlerini para olarak resmen tanıyan ilk ülkelerden biri oldu. Şubat 2019’da Wyoming eyaleti, kripto para birimlerinin para olarak tanınmasına izin verecek bir tasarıyı meclisten geçirdi.

Benzer şekilde, bir Fransız ticaret mahkemesi Mart ayında görülen bir davada Bitcoin’i para birimi olarak sınıflandırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala