bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,793.09 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.46 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 594.62 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 154.76 0.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541101 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453127 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156626 0.86%

CFTC başkanı, Kongre’yi kripto konusunda harekete geçirmeye çağırdı

cftc baskani kongreyi kripto konusunda harekete gecirmeye cagirdi

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) lideri Rostin Behnam, kripto para sektöründe net bir düzenlemenin gerekliliğini vurgulayarak Kongre’ye çağrıda bulundu. Bu, kurumsal yatırımcıların ilgisini çekebilecek ve perakende yatırımcıların korunmasına katkıda bulunabilecek bir adım olarak görülüyor.

21. Yüzyıla Uyum Yasası: Kripto Alanında Yeni Düzenlemeler Geliyor

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun lideri Rostin Behnam, kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusunda Kongre’den adım atmasını beklediğini belirtti. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun lideri Rostin Behnam, piyasanın net bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu ve bu tür bir düzenlemenin, kurumsal yatırımcıların ilgisini artırabileceğini vurguladı.

Behnam, perakende yatırımcıların korunması ve geçmişte yaşanan bazı yanıltıcı uygulamaların önüne geçilmesi gerektiğini de belirtti. Manipülasyon ve dolandırıcılık konularındaki endişeler, kripto para sektörüne daha sıkı bir gözetimin gerekliliğini ortaya koyuyor.

Parlamento, kripto paraların düzenlenmesi ile ilgili birkaç yasa taslağı üzerinde çalışıyor. Bunlardan “21. Yüzyıla Uyum Yasası” adlı bir tasarı, CFTC’nin yetkilerini artırmayı ve CFTC ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki yetki boşluklarını doldurmayı hedefliyor. Son olarak bu tasarı, Temsilciler Meclisi’nde tartışılmak üzere hazırlanıyor ve Cumhuriyetçi temsilciler tarafından destekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala