bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,431.26 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.97 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 612.83 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52514 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470913 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150384 0.44%

Boodio’nun BODI Coin’i Yayıncılık ile Blockchain’i Buluşturuyor

boodionun bodi coini yayincilik ile blockchaini bulusturuyor 2 1

Kitap, e-kitap ve sesli kitap platformu Boodio, blokzincir üzerinde geliştirilen BODI Coin‘i tanıttı. BODI Coin, kitapseverleri ve yayıncılık sektörünü ilklerle buluşturmasıyla öne çıkıyor. Yayıncılık dünyasının temel problemlerine yenilikçi çözümler getirerek dönüştürmek üzere tasarlanmış BODI Coin projesi, yatırımcılarına da çeşitli fırsatlar sunuyor.

BODI Coin, Yayıncılık Sektörüne Giriş Yaptı

Global yayıncılık sektörünün en önemli sorunlarından biri yüksek komisyon oranları ve uzun tahsilat vadeleri. Boodio da BODI Coin ile bu sorunların önüne geçmek istiyor. Bunun için şirket Bitay ile bir iş birliği yaotı.

Bitay, aylık abonelik bedeli ile hizmet veren kitap, e-kitap ve sesli kitap platformu Boodio’nun kendi kripto teknolojisi üzerinde geliştirdiği BODI Coin’i Türkiye’de ve dünyada ilk kez listeliyor.

Projenin detayların bakacak olursak,

BODI Coin’in erken satışları, 17 Mart 2022 tarihinde başladı. Ön satışlar kapsamında avantajlı fiyattan sınırlı sayıda BODI Coin, Bitay kullanıcılarına özel bir fiyatla sunuluyor. Ön satışları takip edecek olan genel satışlar ise Haziran sonunda başlayacak.

Bitay ile ön satıştan BODI Coin almak için: https://www.bitay.com.tr/bodi-coin

Boodio App uygulaması, kitapseverlere kitap okurken BODI Coin ile kripto varlık kazanma olanağı da sağlayacak. Kullanıcı, Boodio uygulaması üzerinde geçirdiği dinleme ve okuma süreleri ile aylık uygulama bedelinin bir kısmını BODI Coin olarak geri alabilecek. Kazanılan BODI Coin’ler abonelik, yeni içerik satın alma, yazar ve yayınevi fonlama gibi işlemlerde de kullanılabilecek.

İlerleyen günlerde ise Bitay ve Boodio App üyesi 1 milyon kişiye, satın alacakları tüm kitapların satış bedelinde BODI Coin hediye dağıtılacak. Böylece sektöre yaklaşık 30 milyon TL değerinde kaynak akışı sağlanacak.

BODI Coin projesi, yatırımcısına büyüyen yayıncılık ekosistemindeki fırsatlara ortak olma şansı verirken, yayıncılık dünyasında ise eşitlik ve kolaylık getiren bir yatırım aracı olmayı hedefliyor. Bu kapsamda sisteme üye olan yayıncılara, blokzincir temelli, tamamen şeffaf bir telif hakları yönetim modeli sunuluyor.

Yayıncılık dünyası için kritik öneme sahip fikri mülkiyet ve telif haklarına tamamen uygun olan BODI Coin, geleneksel yayıncılık sektörünün müzmin hale gelen geç ödeme, bekleme, telif sorunları gibi birçok soruna blokzincir teknolojisini kullanarak çözüm getiriyor.

Yayıncılık sektöründe merkeziyetsiz bir içerik sağlayıcı kanalı yaratmayı ve basılı kitap, e-kitap ve sesli kitap sektöründeki yüzde 80’e varan komisyon oranlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen proje, halen yayıncı firmalara verilen ve ödeme takvimi ile birlikte 240 günü bulan tahsilat vadelerini, 1 dakika sınırına çekecek.

Dijital Sahaflık Dönemi

BODI Coin projesi kitapseverler için de NFT teknolojisi üzerinde geliştirilen NFB (benzersiz kitaplar) teknolojisi ile yatırımcısına dijital sahaflığın önünü açarken, kitap üzerindeki tüm hak sahiplerinin daha sonra gerçekleşebilecek olan her satıştan kazanç elde etmesini sağlayacak.

Böylece dijital koleksiyonerler, arzı sınırlı olan benzersiz kitapları ikincil satışa açtıklarında, hak sahipleri ile beraber bu satışlardan da gelir elde edebilecek.

BODI Coin projesi kendi blokzincir altyapısı sayesinde yayıncı ve yazarlara ‘token’ üretme imkânı ile katma değerli gelirler yaratmayı da hedefliyor.

Eser içeriklerinden sağlanan toplam gelir paylarından diledikleri zaman yararlanabilecek olan yayıncılar, daha fazla içerik üretimini teşvik edecek biçimde dijital varlık yatırımcılarının desteğini alma olanağına kavuşuyor.

boodionun bodi coini yayincilik ile blockchaini bulusturuyor 2
Mehmet Arslantunalı

Boodio International Blockchain Publishers Platform CEO’su Mehmet Arslantunalı konuyla ilgili şunları söyledi

“Yayıncılık sektöründe bir ilki gerçekleştirecek olan Boodio International Publishers Blockchain Platformu ile dijital varlık dünyasını yayıncılık sektörü ile birleştirmekten heyecan duyuyoruz. NFB altyapısı ile yepyeni bir ekosistem yaratarak dijital sahaflığın yatırımcı ve eser hak sahiplerine yeni gelir modelleri açması ile on binlerce benzersiz kitabı yayına sunacak olmaktan dolayı sevinçliyiz”

Bitay Teknoloji CEO’su Niyazi Yılmaz ise şöyle konuştu:

“Blok zinciri teknolojileri, her alanda olduğu gibi yayıncılık sektörü için de devrim niteliğinde fırsatlar getiriyor. Boodio ile birlikte özel fiyatlarla yatırımcıların ilgisine sunacağımız BODI Coin, yazarla kitapseverler arasındaki her adımda benzersiz avantajlar sunuyor. Bitay olarak yenilikçi ve gelecek vaat eden projeleri, Launchpad’imizde listelemeye devam edeceğiz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala