bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,931.93 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.31 0.58%
bnb
BNB (BNB) $ 580.29 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 173.53 1.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521502 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479974 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153359 1.01%

Blok Zinciri Programcılığının Standartları Resmi Gazete’de

Blok Zinciri Programciliğinin Standartlari Resmi Gazetede Yayimlandi

Son dönemde kripto para sektörü başa olmak üzere Blockchain odaklı projelerin hızla artması ile birlikte en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden birisi de şüphesiz Blockchain geliştiricileri oldu. Son olarak küresel olarak en aktif olarak aranan meslekler arasında ilk sıralarda yer alan Blockchain geliştiriciğinin tanımı ve standartları Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Blok Zinciri Programciliğinin Standartlari Resmi Gazetede Yayimlandi 2

Blok Zinciri Programcılığının Standartları Belli Oldu

Birçok önemli şirket son dönemde Blockchain teknolojisini ekosistemlerine entegre etmek için önemli yatırımlar yapıyorlar. Bu noktada en çok ihtiyaç duyulan birim de doğal olarak Blockchain geliştiricileri oluyor. Bu artan talep ile birlikte hukuki olarak tanımı da yapılan “Blok Zinciri Programcılığı“nın tanımı 23 Mayıs Pazartesi günü yayımlanan Resmi Gazete‘de belirlendi.

Yayımlanan belgede meslek tanımı şu şekilde yapıldı:

“Blok Zinciri Programcısı, iş sağlığı ve güvenliği ve çevre korumaya yönelik önlemleri uygulayarak, kalite gereklilikleri çerçevesinde mesleği ile ilgili iş organizasyonunu yapan; blokzincir protokolü üzerinde tasarımı yapılmış ürünü geliştiren, blokzincir üzerinde geliştirilen ürünün iyileştirme çalışmalarını yapan ve mesleki faaliyetlerine katılan nitelikli kişidir”

Bununla birlikte yayımlanan belgede, bir kişinin Blok Zinciri Programcısı olabilmesi için açık kod kaynaklarını, akıllı sözleşmeleri, programlama dillerini ve diğer Blockchain ağlarını da bilmesi gerekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala