bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,070.97 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.28 0.10%
bnb
BNB (BNB) $ 578.79 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 177.59 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51433 1.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472611 1.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15174 1.89%

Blockchain Benimsenmesi Oyun Dünyasında da Artıyor

blockchain benimsenmesi oyun dunyasinda da artiyor 2 1

Blockchain teknolojisi ile birlikte hayatımıza birçok yeni kavram girdi. Hatta bu kavramlar birçok farklı sektörde kendini göstermeye başladı. Oyun sektörü de onların arasında. Son zamanlarda video oyun sektöründe kripto varlıkların ve Blockchain’in adı daha fazla duyulur oldu. Microsoft’un kanatları altındaki bulut uyumlu ilk Blockchain platformu Stratis de oyun ve Blockchain dünyasını mercek altına alan bir araştırma yaptı.

Stratis’in oyun geliştiricileriyle yaptığı bu araştırmayı, Opinium isimli araştırma şirketiyle birlikte gerçekleştirdiğini de belirtelim.

Blockchain ve Oyun Dünyası İlişkisi Nereye Gidiyor?

Stratis imzalı araştırma, Blockchain ve oyun dünyası arasındaki ilişkiye geliştiricilerin nasıl baktığını ortaya koydu. Bu araştırmaya göre oyun geliştiricileri, video oyunlar alanında kripto varlıkları ve Blockchain teknolojisini benimsemek adına çeşitli adımlar atıyor.

Araştırmanın sonuçlarına bakacak olursak,

Geliştirilcilerin yüzde 58’i Blockchain teknolojilerini kullanmaya başlamış bile. Diğer yandan yüzde 47’lik bir kısım spesifik olarak NFT‘leri benimsiyor. Yüzde 56 da önümüzdeki 1 yıl içinde bu teknolojileri işine entegre etmeyi planlıyor.

Ankete katılanların yüzde 64’ü önümüzdeki iki yıl içinde video oyunları dünyasına Blockchain teknolojilerinin hakim olacağından oldukça emin. Yüzde 53 ise NFT‘ler için benzer beklentilere sahip.

Yapılan araştırmada geliştiricilere, Blockchain araçlarının video oyunlarına nasıl entegre edilebileceği de soruldu. Burada yüzde 57’lik kısım GameFi’nin en üretken yaklaşım olduğunu düşünüyor.

blockchain benimsenmesi oyun dunyasinda da artiyor 2

Stratis CEO’su Chris Trew; araştırma ile ilgili şunları söyledi:

Bu araştırmayı, Blockchain ve NFT’lerin video oyunlarının geleceği olduğunu göstermek amacıyla gerçekleştirdik. AA oyun geliştiricilerini destekliyoruz. Bu teknolojilerin, oyuncuları gerçek dünyada değer kazanma yeteneği ile ödüllendirerek oyuncu deneyimini nasıl geliştirmeye başladığını ilk elden biliyoruz. Stratis, Unity oyun motoruna yakında Unreal eklentiyi dahil edebileceği bir SDK sunuyor. Blockchain oyunlarına büyük bahis yapıyoruz ve altyapı katmanı olmak istiyoruz.

Son olarak yapılan araştırmanın detaylarından da bahsedelim. Söz konusu araştırmanın 1-8 Ekim tarihleri arasında, ABD ve Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren 197 üst düzey geliştirici ile yapıldığı açıklandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala