bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,496.48 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,931.53 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 595.08 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501121 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.438535 0.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141881 1.79%

Bitcoin’in Hareketsiz Arzı Zirvede

Bitcoinin Hareketsiz Arzi Zirvede22

Bitcoin’e olan kurumsal ilgi resesyon endişelerine rağmen artıyor. En bir yıldır hareket etmeyen Bitcoin arzı, haziran ayında zirveye çıktı. Bu durum BTC‘ye olan güvenin arttığına işaret etti.

Bitcoinin Hareketsiz Arzi Zirvede44

Hareket Etmeyen Bitcoin Arzı Yılın En Yüksek Seviyesinde!

Bitcoin‘in hareket etmeyen arzı haziran ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Dolaşımdaki BTC arzının yaklaşık yüzde 70’i bir yıldır hareket etmiyor. BlackRock ve diğer şirketlerin ETF başvuruları da kurumsal ilginin son örneğini oluşturdu.

Varlık yönetimi şirketi Ark Invest‘in haziran raporunda kripto para birimine yönelik kurumsal duyarlılığın arttığı vurgulandı. Ark’ın analizine göre dolaşımdaki BTC arzının yüzde 70’i bir yıldır hareket etmedi. Bu durum uzun vadede Bitcoin’e olan güvenin arttığına işaret etti. Ark Invest de spot Bitcoin ETF’i yapan şirketler arasında yer almıştı. Bitcoin, haziran ayında 30 bin 460 dolar civarında kapanışla yüzde 12 yükseliş kaydetti. BTC, 200 haftalık hareketli ortalamasında güçlü bir teknik destek buldu.

Raporda BlackRock‘ın başvurusunun ardından Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) net varlık değerinin yüzde 42’den yüzde 30’a indiği aktarıldı. Bu seviye yılın en düşük rakamı olarak kaydedildi. Daralan iskontonun ise spot ETF onayı beklentisinden kaynaklandığı belirtildi. Bitcoin için olumlu göstergelere rağmen Ark’ın raporunda ekonomik zorluklara ve resesyon endişelerine de dikkat çekildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala