bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,968.87 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,269.95 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 599.97 0.65%
solana
Solana (SOL) $ 138.06 2.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51072 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461534 1.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147043 0.56%

Bitcoin’de Kraken Düşüşü

bitcoinde kraken dususu

Kripto para piyasasında SEC’in Kraken soruşturmasının ardından sert satışlar yaşandı. Kripto para piyasa değeri 1.020 trilyon dolara gerilerken, Bitcoin, 22.000 doların altında işlem görüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), menkul kıymet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Kraken hakkında soruşturma başlattı. Kraken, SEC ile anlaşma yoluna gittiğini ve kripto staking hizmetini sonlandıracağını duyurdu. Anlaşma kapsamında Kraken, SEC’e 30 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

SEC’in kripto piyasasına yönelik agresif tavrı devam ediyor. Son gelişme ile birlikte yatırımcıları staking işlemlerinin yasaklanacağı endişesi sardı. Piyasada sert düşüş yaşanırken, Bitcoin 20 Ocak’tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Diğer yandan makroekonomik gelişmelerin de kriptolar üzerindeki baskısı sürüyor. Fed’in enflasyonu kontrol etme çabaları sürüyor. Fed yetkililerinin daha fazla faiz artışına yönelik açıklamaları piyasanın temkinli duruşunu artırıyor. Gözler haftaya açıklanacak olan ABD enflasyon verisine çevrildi. ABD enflasyonu, Fed’in para politikasındaki yol haritası için belirleyici olacak.

Kripto para piyasaları yönünü aşağı çevirdi. Bitcoin ocak ayında yaşadığı ralliyi şu ana kadar şubat ayına taşıyamadı. Peki, Bitcoin’de yükseliş devam edecek mi? Hangi seviyelere dikkat edilmeli? Gelin Bitcoin analizine bir bakalım…

bitcoinde kraken dususu2

Bitcoin (BTC) Teknik Analizi

Bitcoin’de bugün aşağı yönlü hareketler gözleniyor. Dün akşam saatlerinde Bitcoin’de satışlar hızlandı ve 21.646 dolara kadar geriledi. Bu rakam, 20 Ocak’tan bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi. Bitcoin (BTC) bugün ise 21.800 dolar civarında işlem görüyor. Lider kripto para, 21.637-21.937 dolar ile oldukça dar bir aralıkta işlem görüyor.

Bitcoin’in ocak ayındaki rallisinin ardından şubat ayında şu ana kadar yönünü net bir şekilde tayin edebilmiş değil. Piyasadaki temkinli seyir sürerken, ABD’den gelecek enflasyon verisi bekleniyor. ABD’li regülatörlerin de son zamanlarda kripto şirketleri üzerindeki baskısı artıyor. İflas eden kripto şirketlerinde yaşanan gelişmeler de endişelere yol açıyor.

BTC/USD grafiğine göre Bitcoin, dün akşam 22.377 desteğini kırdı ve aşağı yönlü hareketine devam etti. Bitcoin’de düşüş devam ederse 21.210 dolar ilk kritik destek seviyesi olacak. Düşüşün sürmesi halinde 20.267 ve 19.324 dolar civarına odaklanılacak. Bitcoin, yönünü yukarı çevirdiği takdirde ise 22.377 dolar ilk direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Yükseliş devam ederse güçlü bir direnç seviyesi olan 24.264 dolar civarındaki hareketler gözlenecek.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi de düşüşlerle birlikte yönünü aşağı çevirdi. Endeks, 48 puana gerileyerek ‘nötr’ bölgeye çekildi. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yüzde 41,4 civarında. Dolar endeksi de 103.5 civarında seyrediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala